Main Content

KOMENTÁR: Dehonestácia slovenského majstra!?

piatok, 26. apríl 2013 08:20 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Dehonestácia slovenského majstra!?
KOMENTÁR: Dehonestácia slovenského majstra!? | zdroj: foto TASR

V predohrávanom zápase 30.kola Corgoň ligy prehrala Žilina doma s Nitrou 1:2 a nezaujal iba tento výsledok, ale aj slová nitrianskeho trénera Jozefa Vukušiča na pozápasovej tlačovej konferencií.

Komentár Filipa Chudého
 
Vo futbalovom svete sa vo veľkom rozoberá fiasko španielskych mužstiev, ktoré utrpeli zrejme najhorší debakel vo svojej histórií a, naopak, tie nemecké sú vynášané do nebies. Ale zaujímavé veci sa nedejú iba v Lige majstrov, ale aj u nás doma. Kvôli blížiacim sa ME do 17 rokov sa v našej Corgoň lige menil program, preto si v týždni zmerali sily dve mužstvá, na ktorých štadiónoch sa už o pár dní budú preháňať budúce hviezdy svetového futbalu.
 
Ešte stále úradujúci majster zo Žiliny privítal Nitru, ktorá bola ešte pred pár dňami pasovaná za najväčšieho kandidáta na vypadnutie. Žilina doma opäť prehrala, keď Nitra jej strelila víťazný gól v nadstavenom čase. Možno aj vo víťaznej eufórií povedal hosťujúci tréner, že jeho víťazstvo svojich zverencov neprekvapilo, keďže podľa neho Nitra má lepšie mužstvo ako Žilina a nemyslel iba kádre z tohto zápasu, ale celkovo.
 
S týmto vyhlásením nemôžeme úplne súhlasiť, pretože Žilina má na papieri dobré mužstvo a v súčte silnejšie mužstvo ako Nitra, ale aj tak trafil Jozef Vukušič klinec po hlavičke. Nitra je totiž v súčasnosti lepšia, dokonca za ostatných päť kôl najlepšia z celej ligy. Nitrania totiž  tvoria jeden tím, ktorý vie čo má hrať a každý si plní svoje povinnosti, dokonca nie je ani výrazne cítiť Cléberovu nepohodu, ktorý sa počas jari na ihrisku poväčšine iba hľadá.
 
Nitrianski hráči zažili po zápase niečo, čo domáci žilinskí už veľmi dlho nie – skandovaný potlesk žilinských tribún. Futbalisti spod Dubňa sa už veľmi dlho iba hľadajú a tlačia dni v kalendári na čo najrýchlejší koniec tejto sezóny. Žlto-zelení po najúspešnejšej sezóne v klubovej histórií, zažívajú zrejme najhoršiu v tomto tisícročí, čo je iba reálny obraz diania na trávniku.
 
Žilina prešľapuje na mieste, má síce kvalitný káder, ale ten nenaplňuje potenciál. Keby sme mali menovať každého jej hráča a napísať k nemu hodnotenie, tak toľko negatívnej kritiky by stačilo na jednu kvalitnú diplomovú prácu. Hoci sa môžu po slovách Jozefa Vukušiča cítiť dotknutí, tak má vlastne pravdu. Pretože keby chcel niekto tvrdiť, že Žilina je momentálne lepšia ako Nitra, tak by nitriansky tím naozaj urazil.
 
V diskusií sa vyjadrite, aký je váš názor na Vukušičove slová.