Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (26.4.)

piatok, 26. apríl 2013 07:00 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa z anglickej Premier League (26.4.)
Správy dňa z anglickej Premier League (26.4.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

CHELSEA: Niektoré anglické média sa k situácii ohľadom príchodu portugalského trénerského mága José Mourinha na Stamford Bridge postavili ako k hotovej veci. K tomu všetkému anglické média s londýnskou Chelsea spájajú aj bombardéra Altética Madrid – Radamela Falcaa

CHELSEA: Londýnska Chelsea je ochotná v lete opäť vo veľkom nakupovať. Najväčšou rybou v prestupovom rybníku by mohol byť brazílsky super talent Neymar. Chelsea je jendým z mála klubov, ktoré sú schopné za mladého „kanárika“ ponúknuť sumu, ktorá sa neodmieta. Či sa však Brazílčan presunie z južnej Ameriky do Európy zatiaľ vôbec nie je jasné.

LIVERPOOL: Kapitán liverpoolskeho celku Steven Gerrard má dlhotrvajúce problémy s ramenom. Napriek týmto nepríjemnostiam sa rozhodol, že potrebnú operáciu podstúpi až po odohraní posledných ligových zápasov v sezóne.

MANCHESTER UNITED: Záložník červených diablov z Manchestru Paul Scholes sa definitíne rozhodol ukončiť svoju kariéru. Bývalý anglický reprezentant sa k tomu odhodlal po pretrvávajúcich problémoch s kolenom. Pre 38-ročného hráča to bude už druhé lúčenie s Old Traffordom.

TOTTENHAM: Vo Francúzsku narodený kamerunský obranca Benoît Assou-Ekotto stratil pozíciu v základnej zostave kohútov. Preto sa rozhodol pre odchod z londýnskej metropoly a jeho kroky smerujú do Talianska. O jeho služby už prejavil záujem taliansky gigant AC Milan.

SOUTHAMPTON: O uruguajského záložníka Gastóna Ramíreza z FC Southampton má údajné záujem talianska Fiorentina. Klub bojujúci o popredné priečky v talianskej Serii A by rád získal posilu do stredu poľa a Uruguajčan sa javí ako správna voľba.

SUNDERLAND: O mladého záložníka Dannyho Rosea zo Sunderlandu má záujem viacero klubov. Kmeňový hráč Tottenhamu sa však zatiaľ sústredí na svoj terajší klub a záchranu v Premier League. Sunderland má na zostupové priečky náskok 6-tich bodov a záchranu tak má vo svojich rukách.

EVERTON a WEST BROMWICH: O útočný talanet portugalského Moreirense – Nabila Ghilasa sa začali intezívnejšie zaujímať anglické kluby Everton a West Bromwich. 23-ročný Alžírčan je streleckou oporou klubu ohrozeného zostupom z najvyššej portugalskej ligy.  Ak Moreirense nakoniec zostúpi, tak s veľkou pravdepodobnosťou o svojho útočníka príde.