Main Content

NHL Slováci bez bodov, na Východe už kompletná osmička postupujúcich do play off

piatok, 26. apríl 2013 08:05 | Autor: TASR

New York 25. apríla (TASR) - Piati slovenskí hokejisti sa predstavili v zámorskej NHL v noci na piatok. Ani jeden z nich si však svoje osobné štatistiky nerozšíril.

Z dôležitého víťazstva sa tešil Marián Gáborík, keď jeho Columbus vyhral 3:1 nad Dallasom na jeho ľade. Columbus si tak pred posledným zápasom ešte udržal šancu na postup do play off v Západnej konferencii. Z trojice tímov, ktoré ešte zostali v hre je však na tom najhoršie, na 9. mieste má 53 bodov, rovnako ako ôsma Minnesota, tá má však nad rozdiel od Columbusu k dobru ešte dva zápasy. Siedmy Detroit si šance zvýšil výhrou 5:2 s Nashville a pred posledným zápasom má na svojom konte ako jeho konkurenti. Marián Gáborík strávil na ľade 17:52 minút a prezentoval sa štyrmi strelami.

Islanders prehrali vo Philadelphii 1:2, slovenský obranca Ľubomír Višňovský si počas takmer 22-minútového pobytu na ľade pripísal jednu plusku. Nedarilo sa Floride, ktorá ťahala doma za kratší koniec s Torontom (0:4), útočník "panterov" Tomáš Kopecký počas 16:55 minútového pobytu na ľade vyslal na súperovho brankára jednu strelu a nazbieral až tri mínusové body. Boston zdolal doma Tampu 2:0, obranca "medveďov" Zdeno Chára bol na ľade až 25:38 minút, zaznamenal jednu plusku a vyslal tri strely. Jeho krajan v drese Tampy Richard Pánik strávil na ľade 14:11 minút a dvoma strelami zamestnal domáceho brankára.

Mimo hry zostala dvojica slovenských brankárov Peter Budaj, Jaroslav Halák, výhry Montrealu s Winnipegom 4:2 a St. Louisu 4:1 s Calgary sledovala len v pozíciách náhradníkov.

Všetkých účastníkov play off už spoznala Východná konferencia, poslednými dvoma sa stali Ottawa a NY Rangers.

výsledky:

Philadelphia - NY Islanders 2:1, Washington - Ottawa 1:2 pp, Carolina - NY Rangers 3:4 pp, New Jersey - Pittsburgh 3:2, Florida - Toronto 0:4, Detroit - Nashville 5:2, Boston - Tampa Bay 2:0, Winnipeg - Montreal 2:4, St. Louis - Calgary 4:1, Dallas - Columbus 1:3, Vancouver - Anaheim 1:3