Main Content

Pre tipujúcich: 28. kolo Corgoň ligy

sobota, 27. apríl 2013 08:35 | Autor: Filip Chudý

Pre tipujúcich: 28. kolo Corgoň ligy
Pre tipujúcich: 28. kolo Corgoň ligy | zdroj: foto TASR

Čaká nás zrejme zlomové kolo tohto ročníka Corgoň ligy. Môže sa v ňom prakticky rozhodnúť o majstrovi a tiež zúžiť boj o záchranu. Prinášame vám pohľad na zápasy 28. kola Corgoň ligy.

Zoznam zápasov
 
Sobota 27. apríla o 14:30 h
Slovan Bratislava - FK Senica
Tatran Prešov - FC Nitra
Spartak Trnava - AS Trenčín
MFK Košice - ViOn Zlaté Moravce
 
Sobota 27. apríla o 17:30 h
MŠK Žilina - MFK Ružomberok
 
Sobota 27. apríla o 20:00 h
Spartak Myjava - Dukla Banská Bystrica
 
Ako tipovať
V každom jednom zápase tohto kola o niečo pôjde. Bojuje sa o titul, pohárové priečky a tiež o záchranu. Najpútavejší zápas sa odohrá v Bratislave, kde prvý Slovan hostí druhú Senicu. Belasí štyrmi remízami za sebou pustili Senicu do boja o titul, keď ich náskok je šesťbodový. Teraz môžu víťazstvom odraziť senický útok a zároveň začať chladiť šampanské, veď na titul by potom potrebovali už iba šesť bodov z piatich zápasov. Takáto šanca sa musí premieňať! Kurz na víťazstvo Slovana v našej Tipovacej lige je 1,62.
 
V Prešove to bude priamy boj o záchranu. Domáci musia vyhrať, inak sa môžu dostať do ešte väčších problémov. Nitra sa vezie na úspešnej vlne, a hoci nutne vyhrať nemusí, tak určite zápas vyhrať pôjde. Vzhľadom na aktuálnu formu a vzájomné zápasy, nám to vychádza na tip X2. Kurz na to v našej Tipovacej lige je 1,61.
 
A takýto tip odporúčame aj v ďalšom dôležitom zápase, v ktorom Trnava hostí Trenčín. Tiež nás k tomu nabáda pohľad na výsledky zo vzájomných zápasov a tiež aktuálna forma. Čiže Trnava - Trenčín s tipom X2 a s kurzom v našej Tipovacej lige - 1,58.
 
Pri zápase Košice - Zlaté Moravce si poviete, že favorit je jasný, ale pozor! Košice prestali vyhrávať, pretože košickí hráči melú z posledného. Teraz mali síce týždeň voľno, ale je otázne, či sa aj dajú fyzicky do poriadku. Podobné problémy má aj ViOn a k tomu hroznú výsledkovú jar. Kurz na domácich je síce pekný (1,72), ale zároveň zradný.
 
Žilinčania po prvom jarnom víťazstve, ktoré zaznamenali pre týždňom, boli veľmi rýchlo vrátení do jarnej reality. Nitrianske K.O. v nadstavenom čase určite zanechá stopy, k tomu si treba uvedomiť, že Žilinu čaká v stredu finále pohára, práve na pôde jej najbližšieho súpera. Ružomberok hrá ako na hojdačke, preto sa neodvážime povedať, ako zápas dopadne.
 
Kolo dohrajú v Myjave, kde bude opäť veľká slávnosť. Bude sa totiž hrať pod novým umelým osvetlením a pred vypredaným hľadiskom. To by sa patrilo pokrstiť domácim víťazstvom, ale Myjavčanom to doma nejde. Aj vzhľadom k tomu, že hostia Banskú Bystricu, odporúčame tip na maximálne dva góly v zápase. Kurz na to v našej Tipovacej lige je 1,62
 
Do diskusie napíšte vaše tipy, prípadne nejaký postreh pre ostatných.