Main Content

KOMENTÁR: Chlapci, vyprevaďte sa víťazstvom!

sobota, 27. apríl 2013 08:01 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Chlapci, vyprevaďte sa víťazstvom!
KOMENTÁR: Chlapci, vyprevaďte sa víťazstvom! | zdroj: foto TASR

Dnes čaká našu hokejovú reprezentáciu generálka na MS, keď hostíme nebezpečných Nórov. Ako bude nálada po zápase, aká bude nominácia a ako vyprevadíme chlapcov na sever Európy?

Komentár Filipa Chudého
 
Hokejový vrchol sezóny, teda pre európskeho diváka, začína už za necelý týždeň. Naši reprezentanti celý turnaj otvoria v zápase s Francúzskom, ale ešte predtým si zmerajú sily v s Nórskom. Je to trochu symbolické, že pred cestou na severe Európy do Helsínk, nás prišiel preveriť severský súper. Potomkovia Vikingov síce nemajú kvalitu usporiadateľov záverečného turnaja MS, ale rozhodne sú nebezpeční.
 
Tento zápas má definitívne ukázať Vladimírovi Vůjtkovi, s kým môže počítať. Záverečná nominácia mala uzrieť svetlo sveta už po poslednom zápase, ale slovenský tréner bude čakať na správy zo zámoria. Nominácia brankárov je jasná a rozhodne sa už iba o pozícií jednotky, ale tá sa, samozrejme, môže počas turnaja zmeniť, ako tomu bolo aj pred rokom. Obrancovia sa svoj ortieľ dozvedia po súboji s Nórskom a čakať budú už iba útočníci.
 
Zloženie útočných formácií robí skúsenému koučovi príjemné vrásky, ale aj on si uvedomuje, že sa musí do nich trafiť, inak môže nastať problém so strieľaním gólov, čo je slovenská špecialita hlavne v súbojoch s papierovo slabšími. Preto proti Nórom vyskúšame elitný útok v zložení Šatan-Stümpel-Hudáček. Mladí útočníci si síce pýtajú pozvánku, ale realizačný tím čaká na posily z NHL, čo je logické.
 
Nech už prídu všetci voľní hráči alebo žiaden, tak výsledok generálky s Nórskom bude veľmi dôležitý. Veď si len spomeňme na tú spred roka, keď naša reprezentácia porazila po samostatných nájazdoch Nemecko. Bola to naša jediná výhra v príprave, ale mala na mužstvo blahodarné účinky, ktoré skončili až vo finále. V terajšej príprave sme už síce ďalej a hlavne výhry nad Českom nám dodali guráže, ale aj tak sa najlepšie pamätá posledný zápas. Prípadné dve prehry po sebe a posledné miesto na domácom turnaji by neboli tragické, ale radšej si urobme dobrú atmosféru už teraz.
 
V diskusií sa vyjadrite, aký je váš názor na dôležitosť generálky pred MS.