Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (27.4.)

sobota, 27. apríl 2013 08:29 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa z anglickej Premier League (27.4.)
Správy dňa z anglickej Premier League (27.4.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER UNITED: Červení diabli sú v letnom prestupovom období pripravení dotiahnúť na Old Trafford poľského útočníka Roberta Lewandowskeho. Kanionier Dortmundu zvýšil svoj kredit v semifinále Ligy majstrov, keď predviedol nevídaný strelecký koncert proti Realu Madrid. Rodák z Varšavy by tak mohol k poľskému a nemeckému titulu v blízkej dobe pridať aj ten anglický.

MANCHESTER UNITED a MANCHESTER CITY: Hráči nemeckého Dortmundu sú po posledných výsledkoch na roztrhanie a o ich služby sa zaujímajú popredné európske veľkokluby. Ďalším takýmto príkladom je defenzívny záložník Sven Bender, o ktorého služby sa zaujímajú obaja giganti z Manchestru.

CHELSEA: Víťazstvom 2:1 na štadióne FC Basilej v prvom semifinálovom zápase Európskej ligy urobila Chelsea výrazný krok k triumfu v tejto súťaži. Ak by sa jej podarilo dominovať aj vo finále, tak sa hráči Chelsea v tejto sezóne dostanú opäť do Prahy. Tento rok sa totiž európsky Superpohár uskutoční v hlavnom meste českej republiky.

CHELSEA: Londýnsky veľkoklub v lete plánuje veľké nákupy hodné jeho povesti. Okrem iného totiž patrí medzi ďalších ašpirantov na modrý dres aj André Schürrle. 22-ročný nemecký útočník pôsobiaci v Bayere Leverkusen sa  zúčastnil aj ME 2012, z ktorého si nemecký národný tím odniesol bronzové medaile.

ARSENAL: Klub z anglickej metropoly sa bude musieť v zápase proti Manchestru United zaobísť bez svojej brankárskej opory Łukasza Fabiańskeho. Poľský gólman stále laboruje so zranenými rebrami. Emirates Stadium je v očakávaní skvelého futbalového predstavenia. Hlavne preto lebo Arsenal si bude chcieť udržať tretiu priečku zaručujúcu účasť v LM a čerstvý anglický majster chce vytvoriť rekord v počte získaných bodov v jednej sezóne.

LIVERPOOL: Tréner „The Reds“ Brendan Rodgers je šokovaný výškou trestu pre jeho útočníka Luisa Suáreza. Ten dostal 10 zápasový dištanc za pohryznutie Branislava Ivanoviča. Podľa slov trénera jeho trest nezodpovedá činu, ale je namierený výhradne na Suárezovu osobu. Uruguajský útočník má však neustále prehrešky proti futbalovým zásadám a preto je podľa mnohých odborníkov trest primeraný.

LIVERPOOL: Po tom ako Luis Suárez dostal dištanc a v Anglicku prebehli správy o jeho odchode z FC Liverpool, tak sa o jeho služby začali zaujímať španielske kluby. Najviac spomínaným klubom je Alético Madrid, ktoré pravdepodobne predá kolumbijského útočníka Radamela Falcaa a bude potrebovať adekvátnu náhradu.

WEST HAM UNITED: V médiach sa veľa píše a hovorí ohľadom prestupu Roberta Lewandowskeho. K rôznym dohadom a špekuláciam sa pridal aj súčasný tréner kladivárov - Sam Allardyce. Anglický manažér poskytol médiam zaujímavé vyjadrenie ako sa pred rokmi snažil získať poľského reprezentanta z Lechu Poznaň do Blackburnu Rovers. Vraj už bolo všetko dohodnuté, ale prestup zmaril výbuch islandskej sopky, ktorá prerušila letovú prevádzku a hráč sa preto nedostavil k podpisu zmluvy.

TOTTENHAM: Podľa anglických médii by sa nástupcom José Mourinha pri kormidle Realu Madrid mohol stať súčasný tréner „Spurs“ André Villas-Boas. Portugalský kouč by tak takmer dokonale kopíroval kariéru svojho slávnejšieho krajana. Obaja už totiž trénovali FC Porto i FC Chelsea a kráľovský Real by tak bol už treťou rovnakou zastávkou oboch trénerov v priebehu niekoľkých rokov.