Main Content

KOMENTÁR: Slovan bude zaslúženým majstrom

nedeľa, 28. apríl 2013 08:01 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Slovan bude zaslúženým majstrom
KOMENTÁR: Slovan bude zaslúženým majstrom | zdroj: foto TASR

Po včerajšku sme prakticky spoznali nového majstra Slovenska, pretože Slovan porazil Senicu v zápase pravdy a odpútal sa od nej na rozdiel deviatich bodov, pričom do konca zostáva už iba päť kôl.

Komentár Filipa Chudého
 
Pred sezónou sme napísali, že v tomto ročníku žiadny veľký boj o majstra, aký sa bol v tom minulom, keď sa rozhodovalo v poslednom kole, nebude. K tomu sme dodali, že každému bude jeho meno známe okolo 25.kola a približne tri kolá pred koncom bude aj matematická definitíva. Že sme prognózovali Slovan, zas až také umenie nebolo, ale v časovej otázke sme sa trafili. Mimochodom, boj o záchranu mal byť podľa nás napínavý, s viacerými mužstvami a očakávali sme, že sa rozhodne v poslednom kole, čiže zatiaľ nám vychádza aj toto predsezónne tvrdenie.
 
Viera v Slovan bola opodstatnená, pretože belasí si pred sezónou konečne vstúpili do svedomia. Neprišli žiadne mačky vo vreci, že však uvidíme, čo z nich bude. Neprišli žiadni druhotriedni českí futbalisti, ktorí niekedy niekde hrali, ale už ich nikto nechcel. Pred sezónou prišla skutočná kvalita, ale iba na pozície, kde Slovan posilniť potreboval. Tu treba spomenúť prínos bývalého trénera Vladimíra Weissa, ktorý týchto hráčov angažoval a všetky nákupy vyšli.
 
Tento káder má síce ešte slabšie okienka, ale slovenská konkurencia ich využiť nedokáže. Preto Slovan v zime nemusel doňho zasahovať, len kúpil Soumaha ako vklad do budúcnosti. Ale na Ligu majstrov sa posilniť treba, čo je každému v klube jasné. Ak zostane súčasný káder pokope, tak treba ešte hrotového útočníka a stopéra, pretože stred obrany má Slovan na pohárovú Európu až príliš mladý. Keby k tomu pribudol nejaký šikovný ľavák, ktorých nikdy nie je dosť, tak v prípade dobrého žrebu môže hrať Slovan v Európe celú jeseň.
 
Samozrejme, to už trochu predbiehame, ale čoskoro tieto starosti prídu. Teraz treba ešte dokončiť túto sezónu krok po kroku, čo sa pod vedením Samuela Slováka aj stane. Tento trénerský začiatočník si počína priam brilantne. V jeho prvej ligovej sezóne pôsobí ako starý harcovník, a to ešte nemá ani potrebnú licenciu. Po Weissovej abdikácií prišiel do rozbúrených vôd, ale stále pevne držal kormidlo a majstrovský prístav je už na dohľad.
 
Slovan doňho vpláva úplne zaslúžene, pretože je najlepší. V tomto ročníku nebolo žiadne iné mužstvo, ktoré by ho reálne ohrozilo a vyzvalo na skutočné majstrovské preteky. Boli síce fázy, keď niektorí súperi mali poriadne napnuté plachty, ale Slovan ich útok vždy s prehľadom odrazil. Nám nezostáva nič iné, len mu k čoskorému titulu zablahoželať!
 
V diskusií sa vyjadrite, či ste spokojný s budúcim slovenským majstrom.