Main Content

KHL Medvedev dáva vysoké šance Záhrebu na vstup do ligy, musí potvrdiť rozpočet

nedeľa, 28. apríl 2013 11:05 | Autor: TASR

Vladivostok 28. apríla (TASR) - Prezident Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Alexander Medvedev dáva vysoké šance chorvátskemu Medveščaku Záhreb, že sa v sezóne 2013/2014 stane 28. účastníkom nadnárodnej súťaže. V takom prípade by KHL mala štyri divízie, v každej by hralo po sedem tímov.

"Komisia, ktorá bola v Záhrebe, nadobudla na svojej inšpekčnej ceste veľmi dobré dojmy," citovala RIA Novosti šéfa ligy. "V utorok sa stretnem s majiteľmi a vedením Medveščaku. Za sebou už majú predbežný výber hráčov, ktorí hrávajú v AHL. Už viac ako 15 hokejistov potvrdilo svoj záujem hrať v Záhrebe. Sú to Kanaďania a Američania chorvátskeho pôvodu hrajúci na veľmi dobrej úrovni."

Podľa Medvedeva je teraz dôležité, aby vedenie klubu potvrdilo potrebný rozpočet. "Ten zatiaľ predstavili len vo forme sľubov a garancií. Myslím si, že sú vysoké šance, že v blízkom čase uvidíme v KHL 28 klubov."

Sezónu v Medveščaku dokončili aj dvaja slovenskí hokejisti. Reprezentant Jakub Gašparovič prišiel do Chorvátska vo februári, pričom za tím EBEL ligy odohral 10 zápasov vrátane play off, v ktorých nazbieral šesť kanadských bodov (3+3). Jeho krajan Roman Tomas odohral v drese Medveščaku 11 stretnutí s bilanciou tri góly a päť asistencií.