Main Content

Ideálna zostava 28. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 29. apríl 2013 08:12 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 28. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 28. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: foto TASR

Po tomto kole sme prakticky definitívne spoznali nového majstra Slovenska, pretože Slovan vyhral v zápase pravdy nad Senicou a čaká už iba na matematickú istotu. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár
 
Jakub Diviš (Prešov) – Keby nemal Prešov tohto brankára, tak už je pomaly v druhej lige. Aj proti Nitre dlho držal nádeje svojho mužstva aspoň na bod. Vyrazil bravúrne strelu Zošáka, na čiare zastavil hlavičky Šmehyla a Struhára, hoci druhý menovaný ho neskôr prekonal. Mužstvo podržal ešte pri nájazde Tawambu, ale spoluhráči za ním zaostávajú.
 
Obrancovia
 
Ernest Mabouka (Žilina) – Bol v zápase aktívny, čo ukázal už na začiatku, keď práve jeho tiahla strela prebrala tribúny. Tie mali lepšiu náladu po prvom góle, ktorý peknou strelou strelil Paur, ale loptu do nebezpečného priestoru potiahol práve Mabouka. Ukázal sa dobre aj v obrane, keď zblokoval možno gólovú strelu Almaského.
 
Peter Struhár (Nitra) – Nitra sa vezie na úspešnej vlne, keď z ostatných šiestich zápasov vyhrala päť a jeden remizovala. Tieto výsledky ju dostali v tabuľke vyššie, ale ešte definitívu záchrany nemá. Ale víťazstvo v Prešove ju k nej výrazne priblížilo. Zariadil ho hlavou Struhár, ktorý premenil druhý dobrý Gajdošov center na gól.
 
Martin Klabník (Trnava) – Tento mladý 21-ročný stopér si vyskúšal najvyššiu súťaž ešte v dubnickom drese a z rodného klubu do Trnavy v zime aj prišiel. Šancu nepochopiteľne dostal až teraz, keď predtým hrával iba v juniorke. A hneď sa za ňu odvďačil, keď na začiatku zápasu vysunul Schranza, ktorý strelil víťazný gól. Dobre si počínal aj v obrane.
 
Stredopoliari
 
Matúš Turňa (Banská Bystrica) – Dukla mala síce dobrý začiatok jarnej časti, ale po ostatných zápasoch sa dostala tam, kde sme aj čakali, čiže do boja o záchranu. Môže za to fakt, že má momentálne iba jedného hráča, ktorý spĺňa kladené nároky. Turňa síce robí čo môže, ale sám to neutiahne. V Myjave sa tentoraz prihrávkou postaral o jediný gól Dukly, ale to stačiť nemohlo.
 
Peter Kuračka (Myjava) – Jeden z najlepšie prihrávajúcich hráčov súťaže až do tohto víkendu mlčal. Možno čakal na moment, keď si aj naňho v Myjave posvietia. Po jeho dobre rozohranom priamom kope ešte gól nepadol, ale po rohovom kope už áno, keď skvelý center ešte krajšie poslal do siete Sládek. Kuračka k tomu v nadstavenom čase prestrčil loptu na Urgelu, ktorý rozhodol zápas.
 
Erik Grendel (Slovan) – Líder tabuľky bol v zápase pravdy lepší, pretože mal kvalitnejší stred poľa ako Senica. Dobre v ňom hrali všetci, ale najviac vynikol Grendel. Ten sa ešte v prvom polčase zastreľoval, ale v druhom už strelil z 20 metrov víťazný gól ľavačkou. Pripísal si aj asistenciu, keď pekným oblúčikom vyzval ku gólu Peltiera.
 
Vladimír Kukoľ (Myjava) – Tento rýchlonohý ofenzívny hráč má dobrú formu, čo ukázal aj pred týždňom v Bratislave. Gól odtiaľ mu dodal síl a banskobystrickú obranu výrazne zamestnával, keď bol najnebezpečnejším hráčom nováčika, hoci sa do štatistík nezapísal. Ale má podiel na prvom góle, keďže po jeho dobrom priamom kope prišiel gólový roh.
 
Michal Škvarka (Žilina) – Veľmi dlho hľadal svoju formu zo Zlatých Moraviec, ale v tomto týždni ju možno našiel. Strelil v ňom dva góly, ktoré boli takmer identické, keďže strela spoza šestnástky mierila po zemi na pravú ruku brankára. Gól proti Ružomberku skóre uzavrel. Škvarka mal prsty aj pri druhom góle, keď sa zapojil do gólovej akcie.
 
Útočníci
 
Lester Peltier (Slovan) – Minulý zápas začal na lavičke náhradníkov, ale Slovanu zachránil na konci stretnutia sériu bez prehry. Teraz sa ocitol v základe a robil Senici značné problémy. Bol členom akcie, ktorá vyústila v prvý gól a ten druhý sám strelil. Ale už predtým mal dve gólové šance, keď nevyužil Soumahovu prihrávku a Žofčákov center.
 
Rolando Blackburn (Senica) – Panamský útočník sa stal v Senici žolíkom trénera Koníka, ktorý ho posiela na ihrisko v prípade nepriaznivého stavu a Blackburn už druhýkrát na jar premenil kratší pobyt na ihrisku v dva góly, ale teraz ani na bod nestačili. Najprv využil zaváhanie Putnockého a neskôr aj Wijlaarsov center.
 
V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.