Main Content

KHL: Medvedev:"Vladivostok novým účastníkom ligy", názov vyberú fanúšikovia (2)

nedeľa, 28. apríl 2013 15:05 | Autor: TASR

Vladivostok 28. apríla (TASR) - Novým účastníkom Kontinentálnej hokejovej ligy sa definitívne stal Vladivostok. Na víkendovom brífingu to potvrdil prezident ligy Alexander Medvedev.

"Prišli sme sem informovať, že neexistuje nič, čo by mohlo byť prekážkou pre vstup Vladivostoku do KHL," citovala RIA Novosti Alexandra Medvedeva. "Jeho prihlášku sme kladne posúdili. Známa je už aj aréna, ktorá bude pripravená na začiatok šampionátu. Stanovila sa už aj procedúra formovania mužstva - bude to redraft. Zostáva už len si vysúkať rukávy a urobiť všetko pre úspešný štart sezóny, ktorej začiatok je naplánovaný na úvod septembra. Vychádzajúc z toho čo som tu počul a videl, myslím si, všetko prebehne ako má."

Prezidentom už 27. klubu tejto nadnárodnej súťaže sa stal bývalý úspešný hokejista ZSSR, olympijský víťaz 1998, majster sveta 1989 a držiteľ Stanleyho pohára 2000 Alexander Mogiľnyj. "Čoskoro oznámime meno trénera," uviedol Mogiľnyj a dodal: "Je to trocha ťažké, špecialistom sa nechce ísť na Ďaleký východ. Chceli by sme, aby bol trénerom Rus. No dvaja kandidáti, ktorých sme oslovili, to nebudú na náš žiaľ, ale šťastie pre Rusko, pretože budú viesť zbornú na olympiáde v Soči. Takže na výber veľa nemáme. A môže sa preto stať, že tréner bude zo zahraničia."

Mogiľnyj zároveň informoval, že novým generálnym riaditeľom a prvý viceprezidentom Vladivostoku sa stane Alexander Filippenko. Ako generálny riaditeľ už pôsobil v Metallurgu Novokuzneck a funkciu viceprezidenta vykonával v Amure Chabarovsk.

Názov a logo nového účastníka KHL bude známe na začiatku júna na základe výsledkov hlasovania na webovej stráne gubernátora Primorského kraja. Meno hlavného trénera by malo byť definitívne známe po dvoch májových sviatkoch.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 5. odsek