Main Content

Hokej-MS13: Gáborík na MS nepôjde, Kopecký otázny, Sýkora:"Chápem jeho situáciu"

nedeľa, 28. apríl 2013 19:05 | Autor: TASR

Bratislava 28. apríla (TASR) - Slovenský hokej na nastávajúcich MS neposilní Marián Gáborík. Podľa nedeľňajšej informácie portálu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) opora Columbusu Blue Jackets v NHL neprešla výstupnými zdravotnými testami v klube.

Columbusu v noci na nedeľu najtesnejším spôsobom unikol postup do play off. Podľa pôvodného dohovoru s realizačným tímom slovenskej reprezentácie mal tak Gáborík prísť posilniť mužstvo do Helsínk. "Marián mal posledný mesiac problémy s trieslami. Po poslednom stretnutí v sezóne neprešiel výstupnými lekárskymi vyšetreniami v klube. Manažment klubu a ani kluboví lekári mu preto neodporučili štart na svetovom šampionáte. V najbližšom období má Marián absolvovať ďalšie vyšetrenia u špecialistov a na základe nich sa rozhodne, či bude musieť podstúpiť operáciu, alebo bude liečený konzervatívnou liečbou," cituje portál SZĽH po rozhovore s Mariánom Gáboríkom generálneho manažéra reprezentácie Otta Sýkoru.

Pre slovenskú ofenzívu na blížiacom sa svetovom šampionáte to bude citeľná strata. "Mal som s Mariánom Gáboríkom dlhý, skutočne dlhý rozhovor. Chápem jeho situáciu, je v novom klube, vedenie Columbusu si od neho v ďalšej sezóne veľa sľubuje. Pre reprezentáciu by bol štart hráča jeho kvalít na majstrovstvách sveta veľkou pomocou, no nedá sa nič robiť. Musíme sa s tým vysporiadať," dodal Sýkora.

Slovákov z hráčov NHL na šampionáte posilní určite obranca Andrej Sekera z Buffala Sabres, stále je však otázny Tomáš Kopecký z Floridy Panthers. "Tomáš sa mal podrobiť vyšetreniu magnetickou rezonanciou. Budem s ním hovoriť v noci a až ráno budem múdrejší. Definitíva by mala byť už jasná na pondelňajšom reprezentačnom zraze, tam aj špecifikujeme, kto pôjde na turnaj, ak Tomáš nebude môcť," dodal pre TASR Sýkora.