Main Content

OPRAVA:NHL: Základnú časť zakončilo víťazstvo Ottawy v Bostone - sumár

pondelok, 29. apríl 2013 11:05 | Autor: TASR

Redakcia športového spravodajstva TASR prosí svojich odberateľov, aby si v správe: NHL: Základnú časť zakončilo víťazstvo Ottawy v Bostone - sumár, dvojice play off, vydanej o 8.15 h

opravili v treťom odstavci:

Los Angeles Lakers

na správne:

Los Angels Kings

Za chybu sa ospravedlňujeme, nasleduje opravené znenie:

New York 29. apríla (TASR) - Hokejisti Ottawy zvíťazili v záverečnom zápase základnej časti skrátenej sezóny NHL 2012/2013 v noci na pondelok v Bostone 4:2. Vo Východnej konferencii obsadili konečnú siedmu priečku a v 1. kole play off sa stretnú s rivalom zo Severovýchodnej divízie Montrealom Canadiens.

Zápas sa dohrával až teraz, keďže ho odložili kvôli teroristickému útoku na Bostonský maratón. "Senátori" vyhrali v šiestom z posledných deviatich duelov a zabránili Bostonu so slovenským kapitánom Zdenom Chárom, aby vyhral divíziu a obsadil tak druhé miesto v konferencii. Zároveň sa Ottawa vyhla priamej konfrontácii s Bruins v 1. kole play off, "medvedi" vyhrali úvodné štyri vzájomné zápasy so Senators v sezóne. "Myslím si, že v tretej tretine sme mali trochu viac energie ako súper a to bol hlavný rozdiel oproti predošlým stretnutiam s Bostonom," uviedol pre zámorské médiá veterán v službách Ottawy Daniel Alfredsson a na adresu súpera vo vyraďovačke dodal: "Montreal je skvelé hokejové mesto. V oboch arénach bude určite neuveriteľná atmosféra. Už sa na tú sériu ohromne teším." Chára v súboji odohral 22:52 minúty a na konto si pripísal jeden mínusový bod.

Až tento zápas definitívne stanovil podobu dvojíc vo Východnej konferencii pre 1. kolo play off o Stanleyho pohár. Chárov Boston sa v ňom stretne s Torontom. Ďalšími dvojicami na Východe sú Pittsburgh - New York Islanders (Ľubomír Višňovský), Montreal (Peter Budaj) - Ottawa a Washington - NY Rangers. V Západnej konferencii už boli dvojice známe o deň skôr, víťaz Prezidentskej trofeje Chicago s duom slovenských útočníkov Marián Hossa a Michal Handzuš sa stretne s Minnesotou, Anaheim s Detroitom, Vancouver so San Jose a obhajca titulu Los Angeles Kings so St. Louis so slovenským brankárom Jaroslavom Halákom.

Vedenie ligy v nedeľu oznámilo aj najbližší program. V utorok sa budú hrať zápasy Chicago - Minnesota, St. Louis - LA Kings a Anaheim - Detroit, v stredu potom ďalšie tri stretnutia, Boston - Toronto, Pittsburgh - New York Islanders a Vancouver San Jose.

Sumár záverečného zápasu základnej časti NHL:

BOSTON - OTTAWA 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)

Góly: 40. Peverley, 41. Seidenberg - 17. Condra, 31. Cowen, 57. Pageau, 60. Turris. Brankári: Rask - Lehner, strely na bránku: 36:22. Diváci: 17.565.

zloženie dvojíc v 1. kole play off:

Východná konferencia:

Pittsburgh (1) - New York Islanders (8)

Montreal (2) - Ottawa (7)

Washington (3) - NY Rangers (6)

Boston (4) - Toronto (5)

Západná konferencia:

Chicago (1) - Minnesota (8)

Anaheim (2) - Detroit (7)

Vancouver (3) - San Jose (6)

St. Louis (4) - Los Angeles (5)