Main Content

Futbal: Bale s trofejou Najlepší hráč PFA, vyhral ju druhýkrát

pondelok, 29. apríl 2013 11:05 | Autor: TASR

Londýn 29. apríla (TASR) - Waleský futbalový stredopoliar Gareth Bale z Tottenhamu Hotspur sa stal víťazom prestížnej trofeje pre najlepšieho hráča anglickej Premier League podľa PFA (Professional Footballers Association), informovala agentúra Reuters. Dvadsaťtriročný hráč je len tretím mužom histórie, ktorý súčasne v jednej sezóne vyhral túto trofej aj trofej pre najlepšieho mladého hráča.

Pre Balea je to už druhý triumf v ankete, aj v roku 2011 sa stal najlepším futbalistom PFA. V doterajšom priebehu sezóny strelil v Premier League 19 gólov, lepšími sú od neho len kanonier Manchestru United Robin van Persie (25) a útočník FC Liverpool Luis Suarez (23).

"Je to obrovská česť. Ak vás zvolia iní hráči, je to vo futbale tá najväčšia vec. Je skvelé zvíťaziť a som preto veľmi rád. Ak sa pozriete na ďalších nominovaných, sú tam veľké mená. Ďakujem aj mojim trénerom a spoluhráčom, bez tímu by som nič nedosiahol," povedal Bale, ktorý sa túto sezónu údajne stane aj najlepším hráčom v hlasovaní Asociácie anglických futbalových novinárov.

Baleovými konkurentmi na titul najlepší hráč roka PFA boli Robin van Persie z Manchestru United a Luis Suarez z FC Liverpool, Juan Mata a Eden Hazard z Chelsea Londýn a Michael Carrick z Manchestru United. Dvakrát vyhrali Cenu PFA aj Cristiano Ronaldo, Thierry Henry, Alan Shearer a Mark Hughes.

Jedenástka roka Premier League podľa PFA:

David de Gea (Manchester United) - Pablo Zabaleta (Manchester City), Rio Ferdinand (Manchester United), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur), Leighton Baines (FC Everton), Juan Mata (Chelsea Londýn), Michael Carrick (Manchester United), Eden Hazard (Chelsea Londýn), Gareth Bale (Tottenham Hotspur), Luis Suarez (FC Liverpool), Robin Van Persie (Manchester United)