Main Content

Hokej-MS13: Sýkora zobral neúčasť športovo: "Budem s nimi prežívať každú emóciu"

pondelok, 29. apríl 2013 17:05 | Autor: TASR

Bratislava 29. apríla (TASR) - Ján Sýkora absolvoval so slovenskou hokejovou reprezentáciu kompletnú záverečnú prípravu, no nakoniec sa na majstrovstvá sveta nedostal. Smutnú správu sa dozvedel až v pondelok na záverečnom zraze pred odchodom do Helsínk, no napriek tomu ju zobral športovo a na reprezentáciu nezanevrie.

Dvadsaťdvaročný krídelník HC'05 Banská Bystrica priznal, že do poslednej chvíle dúfal, že na šampionáte nebude chýbať. "Samozrejme, veril som, že sa tam nejako dostanem, ale nakoniec to nevyšlo. Bolo to sklamanie, ale život sa predsa nekončí," povedal krátko po tom, čo sa dozvedel rozhodnutie trénera Vladimíra Vůjtka. Na jeho tvári ale nebolo badať príliš veľký smútok, skôr odhodlanie, že sa mu to už na budúci rok podarí: "Uvidíme, čo bude. Budem na sebe drieť a možno dostanem aj nejakú ponuku zo zahraničia. Bude ďalšia sezóna, ďalší hráči skončia, znova sa bude omladzovať káder a ja budem mať ďalšiu šancu, aby som sa na majstrovstvá dostal. Takže z toho nerobím nejakú vedu."

Sýkora podával dobré výkony počas celej záverečnej prípravy a predviedol sa najmä v Prahe v zápase s rivalmi z Česka, keď za stavu 0:2 naštartoval parádnym gólom spoza bránky obrat na 3:2. Aj keď to nakoniec na nomináciu nestačilo, je rád, že si mohol zahrať v reprezentácii. "Myslím si, že horšie by bolo, kebyže ma tréner vyradil hneď na začiatku prípravy. Vtedy by som zistil, že na to nemám. Keď teraz tréner povedal, že medzi nami nie sú žiadne rozdiely, tak ma to samozrejme potešilo. Budem na sebe drieť, aby nabudúce nejaký ten rozdiel medzi mnou a druhými bol," zasmial sa mladý útočník.

Na tohtoročný šampionát nezanevrie a svojim doterajším spoluhráčom bude fandiť aspoň na diaľku. "Určite budem sledovať šampionát. Majstrovstvá veľmi prežívam už odmalička. Vždy som sa tam chcel vidieť. Keďže som žil s chalanmi dlhší čas na hoteli a každý deň sme boli spolu, tak isto budem s nimi prežívať každú emóciu, či už na ľade alebo na striedačke," dodal.