Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (30.4.)

utorok, 30. apríl 2013 07:00 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa z anglickej Premier League (30.4.)
Správy dňa z anglickej Premier League (30.4.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

ARSENAL: Po remíze s Manchestrom United klesol londýnsky Arsenal na 4. miesto, ktoré nezaručuje priamy postup do Ligy majstrov. Napriek tomu je tréner Arséne Wenger presvedčený, že jeho tímu sa podarí preskočíť FC Chelsea a nakoniec si priamy postup do LM vybojujú jeho zverenci.

ARSENAL: Útočník FC Barcelona David Villa by si rád zahral na svetovom šampionáte v roku 2014, ktorý bude hostiť Brazília. Keďže rodák z Tuilly stratil miesto v základnej zostave Kataláncov je možné, že sa do zostavy hviezdami nabitého španielského národného tímu nedostane. Tomu by sa 31 – ročný majster sveta i Európy rád vyhol a uvažuje o odchode z Camp Nou. Do úvahy o služby hviezdneho Španiela prichádzajú anglické kluby,  najviac sa spomína práve Arsenal Londýn.

ARSENAL: Trénerská ikona londýnčanov Arséne Wenger po domácom zápase s Manchestrom United sľúbil fanúšikom „The Gunners“, že už nikdy nedopustí odchod žiadneho svojho hráča do Manchestru United. Narážal na fakt, že v zápase na Emirates Stadium sa presadil Robin Van Persie, ktorý ešte minulú sezónu obliekal dres Arsenalu.

ARSENAL, CHELSEA a MANCHESTER CITY: O 20-ročného talentovaného záložníka Geoffrey Kondogbiu sa začali veľmi aktívne zaujímať anglické veľkokluby Arsenal Londýn, FC Chelsea a Manchester City. Mladý Francúz sa možno ani nebude musieť na ostrovy sťahovať, pretože o jeho služby ma interes aj Real Madrid. Kde nakoniec mladá francúzska hviezda skončí sa ukáže v najbližších dňoch.

MANCHESTER UNITED: O tom, že vo futbale sa točia veľké peniaze niet pochýb. Anglické média teraz dokonca prišli s informáciou, podľa ktorej by mohol Manchester United podpísať viac ako štedrý kontrakt s firmou AON. Ten by mal znieť na osem rokov, pričom ročne by United inkasovali až 160 miliónov libier. Celková suma kontraktu by sa teda vyšplhala na 1,28 miliardy libier.

TOTTENHAM: Welský útočník Gareth Bale bol zvolený hráčskou asociáciou PFA za najlepšieho futbalistu sezóny 2012/2013. K tomuto oceneniu pridal aj triumf v kategórii hráčov do 23 rokov. „Je to pre mňa obrovská pocta byť zvolený svojimi kolegami“, neskrýval radosť 23-ročný rodák z Cardiffu.

NEWCASTLE UNITED: Po hanebnej domácej prehre 0:6 s FC Liverpool si „straky“ skomplikovali svoje záchranárske práce v Premier League. 3 kolá pred koncom súťaže sú na 16. mieste s náskokom 5 bodov na zostupové priečky. V prípade zostupu Newcastlu United do Championship sa pravdepodobne spečatí aj osud trénera Tony Mowbraya.

PREMIERSHIP a CHAMPIONSHIP: V druhej najvyššej súťaži sa rozhodne o priamom postupujúcom až v poslednom kole. O tom kto sa priamo prebojuje medzi anglickú elitu sa rozhoduje medzi momentálne druhým Hull City a tretím Watfordom. Lepšiu východiskovú pozícu má Hull, ktorý má pred svojim konkurentom jednobodový náskok. Hull doma v poslednom kole hostí už istého víťaza Premiership Cardiff City a Watford privýta Leeds United.