Main Content

Budúca sezóna KHL aj s Medveščakom Záhreb

utorok, 30. apríl 2013 08:05 | Autor: TASR

Budúca sezóna KHL aj s Medveščakom Záhreb
Budúca sezóna KHL aj s Medveščakom Záhreb | zdroj: TASR

Moskva 30. apríla (TASR) - Po Vladivostoku bude ďalším novým účastníkom Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) už od nastávajúcej sezóny aj Medveščak Záhreb.

Stalo sa tak po pondelkovom stretnutí prezidenta ligy Alexandra Medvedeva s vedením chorvátskeho klubu, na ktorom posúdili základné otázky týkajúce sa účasti Záhrebčanov v šampionáte 2013/14. Predstavitelia Medveščaku oboznámili vedenie nadnárodnej súťaže so športovou štruktúrou klubu, jeho infraštruktúrou a finančným zabezpečením celého projektu a ten vedenie ligy uznalo ako vyhovujúci podmienkam KHL.

Už počas najbližších dní v súlade s reglementom KHL odobria účasť dvoch nováčikov šampionátu - Medveščaku i Vladivostoku. KHL tak bude mať 28 klubov. "Medveščak patrí k jedným z najznámejších a stabilných klubov Strednej Európy," citovala internetová stránka KHL prezidenta Alexandra Medvedeva po skončení stretnutia. "Mužstvo má dlhoročnú históriu, veľa titulov a historické tradície. Chcel by som oceniť úsilie, ktoré vynakladá vedenie klubu pre popularizáciu hokeja v regióne. Vítam ich v KHL a želám im úspešné účinkovanie."

"Verím, že našou svojou potešíme nielen našich oddaných fanúšikov, ale aj priaznivcov hokeja všetkých krajín zainteresovaných v KHL," povedal prezident Medveščaku Damir Gojanovič. "Naše mužstvo budú tvoriť severoamerickí hokejisti majúci chorvátske korene a zodpovedajúci hokejový štýl. Domáce zápasy plánujeme hrávať na klzisku s kanadskými rozmermi a do KHL tak prinesieme elementy zaoceánskeho hokeja."

V súčasnosti experti pre KHL pracujú na rôznych variantoch budúcej sezóny.