Main Content

KHL: Štepánek, Svoboda a Klepiš v Leve Praha skončili

utorok, 30. apríl 2013 11:05 | Autor: TASR

Praha 30. apríla (TASR) - Hokejový brankár Jakub Štepánek a útočníci Jaroslav Svoboda s Jakubom Klepišom v budúcej sezóne už nebudú hájiť farby HC LEV Praha v KHL. Všetkým trom hráčom vyprší kontrakt k 30. aprílu 2013.

Podľa informácii klubu Klepiš mieri do zámoria, kde sa dohodol na zmluve s jedným z klubov NHL. Štepánek prišiel do tímu nováčika KHL na konci októbra. V základnej časti odchytal celkovo 12 zápasov. V priebehu januára sa tréneri rozhodli, že pozíciu jednotky bude zastávať Tomáš Pöpperle. Štepánek sa tak vo zvyšku základnej časti a v play off musel uspokojiť s úlohou brankárskej dvojky.

Vysoký útočník Svoboda sa aj vinou zranenia dostával do základnej zostavy Leva v premiérovej sezóne v KHL zriedka. Často sa musel vyrovnať s úlohou trinásteho útočníka a vo 25 zápasoch zaznamenal dva góly. Sezónu dohrával v drese pražskej Sparty.

Tím pražského Leva opustí po vydarenej sezóne aj Klepiš. Dvadsaťosemročný útočník bol s bilanciou 20+18 najproduktívnejším hráčom a najlepším strelcom svojho mužstva v základnej časti. V závere ročníka však ochorel a do play-off nastúpil so zápasovým deficitom.