Main Content

Hokej: Tomáš Slovák z Plzne najlepším obrancom českej extraligy 2012/13

utorok, 30. apríl 2013 12:05 | Autor: TASR

Praha 30. apríla (TASR) - Najlepším obrancom českej hokejovej extraligy sezóny 2012/13 sa stal slovenský legionár Tomáš Slovák. Cenu, ktorú udeľoval denník Blesk, si prevzal v pondelok na slávnostnom galavečeri v Prahe.

Tridsaťročný Tomáš Slovák svojimi výkonmi prispel k majstrovskému titulu Škody Plzeň v dramatickej finálovej sérii so Zlínom. V základnej časti odohral za Plzeň 28 zápasov s bilanciou 11 bodov (4+7), v play off k nim pridal 19 stretnutí, v ktorých nazbieral päť bodov (1+4). V rozhodujúcom finále v Zlíne tesne pred koncom riadneho hracieho času, za stavu 3:2 pre Plzeň, zaujal aj svojím zmyslom pre fair play, keď priznal teč svojou prilbou, po ktorom puk opustil priestory klziska. Rozhodcovia si to nevšimli a nariadili vhadzovanie puku v strednom pásme, ale po konzultácii so Slovákom sa opravili na vhadzovalo sa v obrannom pásme Plzne. Domácim sa podarilo vyrovnať a o titule Plzne rozhodlo až druhé predĺženie.

Za najlepšieho hokejistu sezóny vyhlásili útočníka Jana Kovářa, ktorý v novej sezóne bude hrávať už KHL v drese Metallurgu Magnitogorsk. Najlepším trénerom sa stal zlínsky Rostislav Vlach, ktorého klub získal Pohár prezidenta ČSLH za prvenstvo v základnej časti.