Main Content

Hokej-MS13: O Gáboríkovom štarte definitívne rozhodne vyšetrenie u špecialistu

utorok, 30. apríl 2013 14:05 | Autor: TASR

Bratislava 30. apríla (TASR) - Slovenský útočník Marián Gáborík stále živí nádej na účasť na blížiacom sa svetovom hokejovom šampionáte vo Švédsku a Fínsku. O tom, či hráč Columbusu Blue Jackets na sever Európy odcestuje, definitívne rozhodne najbližšie vyšetrenie u špecialistu vo Philadelphii.

Gáborík neprešiel v Columbuse prehliadkou po skončení sezóny a okrem lekárov mu štart na svetovom šampionáte neodporučil ani manažment klubu. Jeho vôľa štartovať v národnom drese na majstrovstvách sveta a pondelkový rozhovor s majiteľom "modrokabátnikov" mu však dali novú nádej.

"V pondelok večer som niekoľkokrát s Mariánom telefonoval," citoval SZĽH generálneho manažéra slovenskej reprezentácie Otta Sýkoru. "Jednoznačne mi potvrdil svoje stanovisko, ktoré dal mne, aj trénerovi Vladimírovi Vůjtkovi počas nášho februárového stretnutia, že v prípade, ak jeho klub nepostúpi do play off a bude zdravotne v poriadku, chce reprezentovať Slovensko. Komunikoval priamo s majiteľom tímu Columbus Blue Jackets a presadil si v klube, že ak vyšetrenie u špecialistu dopadne dobre, bude môcť cestovať do Fínska. Naposledy som s ním hovoril o pol druhej v noci z pondelka na utorok, kde mi ešte raz potvrdil svoju túžbu reprezentovať Slovensko."

Sýkora potvrdil, že Gáborík má ísť na vyšetrenie k špecialistovi do Philadelphie a to sa má uskutočniť v stredu. "Pokiaľ dopadne dobre, to znamená, že nebude potrebný operačný zákrok, má Marián súhlas majiteľa klubu, aby štartoval na majstrovstvách sveta. Pre nás by to v prípade pozitívnej správy znamenalo, že možno už vo štvrtok, najneskôr v piatok predpoludním by Marián mohol byť v Helsinkách. Tým pádom by mohol nastúpiť už na náš úvodný zápas na šampionáte proti Francúzsku."