Main Content

Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (2.5.)

streda, 1. máj 2013 22:52 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (2.5.)
Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (2.5.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

PITTSBURGH: V úvode série play-off NHL Pittsburgh – NY Islanders sa domáci tím bude musieť zaobísť bez svojho kapitána Sidneyho Crosbyho, ktorého návrat na ľad sa ešte odkladá. Tímoví lekári mu neodporučili nastúpiť do prvého stretnutia v sérii a kanadský útočník si tak na svoj comeback po zranení čeľuste bude musieť počkať.

PITTSBURGH & CHICAGO: Vedenie NHL oficiálne potvrdilo uskutočnenie zápasu pod holým nebom medzi Chicagom a Pittsburghom. Zápas sa odohrá na ihrisku tímu amerického futbalu Chicago Bears, kapacita štadióna je 61 500 divákov. Zápas sa odohrá 1. marca 2014.
 
TORONTO: Toronto Maple Leafs môže v play-off počítať s útočníkom Tylerom Bozakom, ktorý vynechal posledné dva zápasy základnej časti kvôli bližšie nešpecifikovanému zraneniu v hornej časti tela.
 
TAMPA BAY & ČEĽABINSK: Ruský obranca Nikita Nesterov opúšťa Traktor Čeľabinsk a odchádza do zámoria, keď sa dohodol na trojročnej nováčikovskej zmluve s Tampou Bay Lightning.
 
ČEĽABINSK: Vedenie Traktora Čeľabinsk po prehratom finále KHL už myslí na nadchádzajúcu sezónu. S brankárom Michaelom Garnettom a obrancami Jevgenijom Katičevyjom, Maximom Gorečišinikovom a Konstantinom Klimontom podpísali dvojročné zmluvy. Na rok sa Traktoru upísali český forward Jan Bulis, Fín Petri Kontiola a Stanislav Čistov.
 
MAGNITOGORSK: Metallurg Magnitogorsk získal do svojich radov brankára Vasilija Košečkina, ktorý do „magnitky“ prichádza zo Severstaľu Čerepovec.
 
NOVGOROD: Jakub Klepiš podľa neoficiálnych správ podpísal dvojročný kontrakt s Torpedom Nižnij Novgorod, hoci viaceré informácie hovorili o tom, že český útočník má po odchode z HC Lev namierené do NHL.
 
JUGRA: Vedenie Jugry Chanty-Mansijsk sa podarilo udržať si v tíme druhého najlepšieho strelca KHL Igora Skorochodova. Bližšie informácie o jeho novom kontrakte neboli uverejnené.
 
Novinky ohľadom blížiacich sa MS:
 
SLOVENSKO: Slovenskí hokejisti odcestovali do dejiska MS, keď z rakúskeho Schwechatu leteli priamo do Helsínk. Zverenci Vladimíra Vůjteka tak už sú vo Fínsku a momentálne sa čaká na rozhodnutie Mariána Gáboríka.
 
SLOVENSKO: Marián Gáborík by mal v blízkom čase dať definitívne stanovisko ohľadom svojej účasti na tohtoročnom šampionáte. Krídelník Columbusu Blue Jackets mal podstúpiť vyšetrenie vo Philadelphii. Výsledky testov ukážu či bude schopný hrať na MS.
 
FRANCÚZSKO: V kádri francúzskej nominácii figuruje jedno meno z NHL, keď v drese piatkového súpera Slovákov sa predstaví Antoine Roussel, útočník Dallasu Stars, ktorý v tejto sezóne nastúpil k 39 zápasom v ktorých vsietil sedem gólov a pridal rovnaký počet asistencií.