Main Content

KOMENTÁR: Slovan prežíva víťazný týždeň

štvrtok, 2. máj 2013 08:10 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Slovan prežíva víťazný týždeň
KOMENTÁR: Slovan prežíva víťazný týždeň | zdroj: foto TASR

Vo finálovom zápase Slovenského pohára, ktorý momentálne nesie komerčný názov Slovnaft cup, sa tešil zo zaslúženého triumfu Slovan Bratislava, ktorý tak prežíva veľmi úspešný týždeň.

Komentár Filipa Chudého
 
Zverenci Samuela Slováka zrejme ešte v týchto chvíľach oslavujú zisk národného pohára, keďže od svojho trénera dostali jednodňové voľno a aj samotný Slovák na pozápasovej tlačovej konferencií povedal, že úspech treba patrične osláviť a svojím zverencom to dopraje, hoci si uvedomuje, že v nedeľu Slovan čaká dôležitý zápas, ale jeho zverenci sú profesionáli a budú pripravení dať prípadnú majstrovskú bodku už v Trenčíne.
 
V tomto týždni tak Slovan môže sláviť až dva úspechy. Ale je to iba odzrkadlenie celoročnej práce, pričom čiastkové úspechy v podobe víťazstiev sa ukazovali v pravidelných intervaloch. V lete bola hladina v Slovane síce rozbúrená, ale Slovák po svojom príchode k trénerskému kormidlu od prvých chvíľ všetkých naokolo upokojoval už len svojou pokojnou povahou a veľkou charizmou.
 
Určite pomohlo aj víťazstvo v prvom zápase pod Slovakovým vedením, ktoré sa zrodilo na ihrisku najväčšieho rivala v Trnave. Každým ďalším zápasom bolo jasnejšie, kam belasá loď smeruje. Náskok po jeseni bol solídny a štart jarnej časti všetko potvrdzoval, ale aj tak prišlo k drobným problémom, ale na tie sa už teraz prakticky zabudlo. Štyri remízy v rade dali šancu prenasledovateľom, ale priblížila sa iba Senica, ktorú Slovan v sobotu majstrovsky odrazil a prakticky rozhodol o titule.
 
Týmto víťazstvom sa do kabíny lídra tabuľky vrátila pohoda, a tú ukázali aj v Ružomberku, kde sa hralo finále pohára. Od prvých minút bola na kopačkách hráčov Slovana evidentná ľahkosť, ktorá sa premietla aj do vývoja zápasu. Prvý gól na seba nenechal dlho čakať, keď sa ukázala veľká kvalita na strane víťaza. Milinkovič prešiel cez celú žilinskú obranu ako nôž maslom a Žofčák nezaváhal. Na začiatku druhého polčasu predviedli belasí ďalšiu skvostnú akciu a bolo po zápase.
 
Žilinčania nemali na to, aby zápas zvrátili, lebo Slovanisti im nič nedovolili. Brankára Kováča za celý zápas nepreverili, čo najlepšie vystihuje dianie na ihrisku. Bello síce nastrelil žrď, ale ani v tejto činnosti Slovan neprevýšili, keďže Pauschek tiež namieril do konštrukcie Kováčovej brány.
 
Slovan vyhral s veľkým prehľadom a hlavne zaslúžene. Jeden pohár už má tak v hrsti a na druhý sa už vešajú stuhy v belasej farbe. Belasí si tak užívajú krásne chvíle za celoročnú prácu, ale všetko iné by sa zrejme bralo ako určitý druh neúspechu, ale to je daň, ktorú najlepší musia zaplatiť.
 
V diskusií sa vyjadrite, či bude podľa vás Slovan majstrom definitívne už v nedeľu.