Main Content

Česko na MS s veľmi kvalitným mužstvom

štvrtok, 2. máj 2013 10:59 | Autor: Dávid Lech

Česko na MS s veľmi kvalitným mužstvom
Česko na MS s veľmi kvalitným mužstvom | zdroj: foto TASR

K tímom, ktoré zverejnili súpisku sa pridal aj výber českého trénera Aloisa Hadamczika, ktorý do Severnej Európy odletí s veľmi kvalitným kádrom a aj tento rok bude mať vysoké ambície. Česi budú chcieť obhájiť minimálne minuloročný bronz, na papieri sa zdajú byť veľmi silní.

Českí hokejisti sa budú môcť spoľahnúť na 25-ročného Pavelca, ktorý by mal byť tímovou jednotkou. V tejto sezóne odchytal 44 duelov a do posledných chvíľ so svojím tímom bojoval o postup do play-off, predovšetkým v závere základnej časti preukazoval skvelú formu. Ak si ju kladenský rodák prenesie aj do Štokholmu, tak sa o brankársky post českí fanúšikovia nebudú musieť obávať. Zo zálohy Pavelcovi budú sekundovať Alexander Salák, ktorý má skúsenosti zo zámoria a Pavel Francouz, ktorý v tejto sezóne podával v českej najvyššej súťaži stabilné výkony.  České bránkovisko tak možno považovať za jednu z predností českého výberu.

Defenzíva Čechov navonok nevzbudzuje príliš veľký rešpekt. Objavujú sa v nej aj nie príliš známe mená. Práve obrana našich severných susedov môže byť najväčším zraniteľným miestom tohto mančaftu. Veľká ťarcha bude spočívať na pleciach Zbyněka Michálka, ktorý v NHL patrí medzi veľmi žiadaných zadákov, zaraďuje sa medzi najlepších hráčov v blokovaní striel. Svoje by si mali odohrať aj skúsení Hejda s Čáslavom, ktorých by mali dopĺňať Ladislav Šmíd s Jakubom Nakládalom.

V útoku sa budú premávať hráči ako Jakub Voráček, Jiří Tlustý, Tomáš Fleischmann, Radim Vrbata, Martin Hanzal či Jiří Hudler. Už len títo šiesti hráči môžu vytvoriť skvelé dva útoky. Dopĺňať ich bude skúsený Jiří Novotný a vydarené sezóny maj za sebou aj Petr Koukal, Zbyněk Irgl či extraligisti Tomáš Hertl s Janom Kovářom. Prím v ofenzíve Čechov by mal hrať predovšetkým Jakub Voráček, ktorý má za sebou životnú sezónu v drese Philadelphie Flyers.

Súpiska českej reprezentácii by tak podľa papierových predpokladov mala okupovať vrchné priečky na majstrovstvách sveta. Veľmi dôležité však bude, ako bude fungovať povesná „chémia“ medzi hráčmi. So zverencami Aloisa Hadamczika treba rozhodne počítať.

Brankári:

Ondřej Pavelec (Winnipeg), Alexander Salák (Färjestad), Pavel Francouz (Litvínov).

Obrancovia:

Zbyněk Michálek (Phoenix), Ladislav Šmíd (Edmonton), Jan Hejda (Colorado), Petr Čáslava (Čerepovec), Jakub Nakládal, Jakub Krejčík (obaja Lev Praha), Marek Trončinský (Chanty-Mansijsk),  Zdeněk Kutlák (Ambri-Piotta).

Útočníci:

Jakub Voráček (Philadelphia), Jiří Tlustý (Carolina), Tomáš Fleischmann (Florida), Radim Vrbata, Martin Hanzal (obaja Phoenix), Jiří Hudler (Calgary), Jiří Novotný, Petr Vrána (obaja Lev Praha), Zbyněk Irgl (Minsk), Petr Hubáček (Jyväskylä), Petr Koukal (Nižnekamsk), Jan Kovář (Plzeň),  Petr Tenkrát (Sparta Praha), Tomáš Hertl (Slavia Praha).