Main Content

NHL: Chicago v marci 2014 pod holým nebom proti Pittsburghu

štvrtok, 2. máj 2013 13:05 | Autor: TASR

Chicago 2. mája (TASR) - Hokejisti Chicaga Blackhawks a Pittsburghu Penguins odohrajú v budúcej sezóne NHL klasický zápas pod holým nebom, nie však v tradičnom termíne na Nový rok, ale až v marci. Informoval o tom kanadský portál tsn.ca.

Zápas sa bude hrať v sobotu 1. marca na štadióne Soldier Field. Tam hrávajú svoje domáce zápasy americkí futbalisti tímu Chicago Bears.

"Je to zážitok," reagoval kapitán Blackhawks Jonathan Toews. "Myslím si, že to bude vzrušujúci duel a množstvo ľudí sa už teraz na to teší. Naposledy, keď sme hrali vonku pod holým nebom na štadióne Wrigley Field, tak to bol fantastický zážitok. Bude to síce iný štadión, ale opäť to bude doma, čo je veľmi dobré."

Blackhawks hostili Detroit Red Wings na štadióne Wrigley Field v januári 2009, ako súčasť Zimnej klasiky (Winter Classic). Zápas priamo na štadióne bejzbalistov Chicaga Cubs videlo 40.818 divákov.

Zápas Chicaga s Pittsburghom pod holý nebom je súčasťou základnej časti budúcej sezóny. Vedenie ligy čoskoro oznámi aj ďalšie zápasy. "Je to skvelý zážitok a skúsenosť," poznamenal tréner Blackhawks Joel Quenneville. "Už keď sme hrali na štadióne Wrigley, tak sme mali zážitky na celý život. Je to zvláštny zápas. Už sa na to tešíme."

Bude to už tretí zápas základnej časti pod holým nebom pre Penguins od roku 2008. Tučniaci hrali s Buffalom na štadióne Ralpha Wilsona pred piatimi rokmi, potom hostili Washington Capitals na štadióne Heinz Field ako súčasť Zimnej klasiky 2011.

Duel na otvorenom štadióne by si mohli užiť aj slovenskí hokejisti. Marián Hossa má s Chicagom zmluvu až do roku 2021, takže by v pútavom dueli nemal chýbať, jeho spoluhráčovi Michalovi Handzušovi vyprší kontrakt po konci aktuálnej sezóny.