Main Content

Futbal: Bale s ďalšou cenou, je Hráčom roka v Anglicku podľa novinárov

štvrtok, 2. máj 2013 14:05 | Autor: TASR

Londýn 2. mája (TASR) - Krídelník Tottenhamu Hotspur Gareth Bale sa stal Futbalistom roka v Anglicku podľa Asociácie futbalových novinárov (FWA). Waleský reprezentant v hlasovaní žurnalistov tesne predstihol holandského kanoniera v službách Manchestru United Robina van Persieho, ktorý získal ocenenie vlani, keď ešte strieľal góly za londýnsky Arsenal. Na tretej priečke sa umiestnil španielsky stredopoliar Juan Mata z FC Chelsea.

Bale je prvým hráčom "Spurs" od roku 1999, ktorý získal najstaršie individuálne futbalové ocenenie na svete. Posledným waleským futbalistom, ktorý sa radoval z tejto ceny, bol v roku 1985 brankár Evertonu Neville Southall. "Mám veľké šťastie, že môžem hrať v takom fantastickom klube, akým je Tottenham. Dlhujem veľa mojim spoluhráčom i trénerovi, ktorý mi veľmi dôveruje," uviedol Bale, ktorého citovala agentúra Reuters.

Dvadsaťtriročný Bale nastrieľal vo všetkých súťažiach za "kohútov" 24 gólov plus ďalších päť v drese národného mužstva. Ofenzívny klenot Tottenhamu pred pár dňami získal aj prestížnu trofej pre najlepšieho hráča anglickej Premier League podľa PFA (Professional Footballers Association). Bale je len tretím mužom histórie, ktorý súčasne v jednej sezóne vyhral toto ocenenie a zároveň aj trofej pre najlepšieho mladého hráča.