Main Content

Futbal: Wigan vo finále Pohára FA a v závere ligy o záchranu bez Figuerou

štvrtok, 2. máj 2013 14:05 | Autor: TASR

Londýn 2. mája (TASR) - Futbalisti Wiganu Athletic sa musia vo finále Anglického pohára FA proti Manchestru City a v záverečných ligových bojoch o záchranu zaobísť bez zraneného obrancu Maynora Figuerou. Informovala o tom agentúra Reuters.

Honduraský legionár, ktorý prestúpil do Wiganu v lete 2008, utrpel zranenie slabín v poslednom ligovom stretnutí s Tottenhamom Hotspur (2:2). "Čo sa týka Maynora Figuerou, máme skutočne smutné správy. Podrobné vyšetrenia potvrdili naše najhoršie obavy. Do konca sezóny si už určite nezahrá a jeho rekonvalescencia si vyžiada dlhší čas," vysvetlil tréner Roberto Martinez.

Wigan, ktorý sa predstaví vo svojom prvom pohárovom finále v histórii klubu 11. mája, čelí štyrom dôležitým ligovým stretnutiam počnúc týmto víkendom na pôde West Bromwichu Albion a potom doma so Swansea City. Martinezovi zverenci sú v tabuľke Premier League na treťom mieste zospodu, pričom na sedemnásty Newcastle United, šestnástu Aston Villu a pätnásty AFC Sunderland strácajú päť bodov.