Main Content

KHL: Lev Praha získal skúseného vetarána Tatíčka z Davosu

štvrtok, 2. máj 2013 17:05 | Autor: TASR

Praha 2. mája (TASR) - Český účastník nadnárodnej hokejovej KHL HC Lev Praha získal novú posilu, 30-ročného skúseného útočníka Petra Tatíčka zo švajčiarskeho Davosu. Tatíček pôsobil v HC Davos posledných sedem sezón a trikrát sa v jeho drese tešil zo zisku švajčiarskeho titulu. TASR o tom prostredníctvom tlačovej správy informoval Jan Rachota, manažér komunikácie HC Lev.

Tatíček je odchovancom kladenského hokeja, extraligu si v jeho drese vyskúšal už v 17 rokoch. Potom odišiel do zámorskej OHL, v roku 2003 si zahral na MS hráčov do 20 rokov v Kanade. Následne sa presunul do AHL a snažil sa prepracovať do NHL za tím Floridy, ktorá ho draftovala v roku 2001 ako deviatku v celkovom poradí. V ročníku 2005/2006 odohral za Panthers tri zápasy, potom však podpísal zmluvu s Washingtonom. Keďže ten ho pred začiatkom ďalšej sezóny poslal na farmu, rozhodol sa pre návrat do Európy.

Po krátkej epizóde v Kladne (10 duelov) odišiel do Davosu, kde sa stal oporou, trikrát vyhral titul a v roku 2001 sa stal najlepším strelcom play off. Za sedem rokov v NLA odohral 329 zápasov s bilanciou 95+103 a štyrikrát si zahral aj na tradičnom Spengler Cupe (18 zápasov, 12 bodov).