Main Content

Rusi spoliehajú predovšetkým na hráčov z KHL

štvrtok, 2. máj 2013 18:08 | Autor: Dávid Lech

Rusi spoliehajú predovšetkým na hráčov z KHL
Rusi spoliehajú predovšetkým na hráčov z KHL | zdroj: foto TASR

Známa je už aj súpiska minuloročných víťazov z Ruska. Ruská zborná bude mať tie najvyššie ambície aj tento rok. Ich súpiska sa však v porovnaní s vlaňajškom líši.

Tréner Zinatulja Biljaletdinov vsadil predovšetkým na hokejistov z KHL. Napriek tomu súpiska Rusov vzbudzuje rešpekt.

Rusko sa na tohtoročných MS bude môcť oprieť o výbornú trojicu brankárov. Z trojlístka Bryzgalov, Varlamov, Košečkin sa bude môcť do brány postaviť ktokoľvek. Všetci traja gólmani majú svoju nespornú kvalitu, o čom svedčí aj to, že sa do nominácie prekvapujúco nedostal jeden z favoritov na zisk Vezina Trophy Sergej Bobrovskij z Columbusu a Konstantin Barulin z AK Bars Kazaň.

Kto sleduje KHL vie, že Rusko povolalo do svojej reprezentácie to najlepšie, čo mohlo. Medzi opory zadných radov by sa mali zaradiť Ilja NIkulin, Jevgenij Medvedev, Jakov Rylov či Anton Belov. Pred odchodom na MS by mal tím Ruska opustiť jeden obranca. Vzhľadom na veľmi kvalitné obsadenie bude veľmi ťažké rozhodnúť, ktorý z obrancov sa bude musieť pobrať domov.

Minuloročné majstrovstvá sveta boli plne v réžii Ruska, keď ruská mašina valcovala súpera za súperom a na šampionáte neprehrala ani jeden zápas. Aj tento rok vyzerá byť útok vynikajúco obsadený. Aj v útoku Biljaletdinov stavil predovšetkým na hokejistov z KHL. Okrem Kovalčuka, Loktionova a Anisimova figurujú v kádri ruskej reprezentácie výhradne hokejisti z KHL, mimo iného aj najproduktívnejšie hráča základnej časti Mozjakina, druhého najproduktívnejšieho hráča play-off Tichonova, talentovaného Kuznecova či „známe značky“ ako Kokarev, Perežogin, Popov či Alexander Radulov. Palebná sila Rusov je viac než obdivuhodná. Netreba taktiež zabúdať na fakt, že Rusko môže v priebehu MS posilniť viacero hokejistov, ktorí skončia svoju púť už v prvom kole play-off NHL a prídu vypomôcť ruskej zbornej obhájiť zlatý kov z vlaňajších MS.

Výber Ruska


Brankári:

Ilja Bryzgalov (Philadelphia), Semjon Varlamov (Colorado), Vasilij Košečkin (Čerepovec).

Obrancovia:

Fjodor Tjutin (Columbus), Ilja Nikulin, Jevgenij Medvedev (obaja Kazaň), Denis Denisov, Jevgenij Rjasenskij, Jakov Rylov (všetci CSKA Moskva), Jevgenij Birjukov (Magnitogorsk), Anton Belov (Omsk), Nikita Zajcev (Novosibirsk)

Útočníci:

Ilja Kovalčuk, Anton Loktionov (obaja New Jersey), Artem Anisimov (Columbus), Alexander Radulov (CSKA Moskva), Alexander Popov, Alexander Perežogin (obaja Omsk), Denis Kokarev, Sergej Soin (obaja Dynamo Moskva), Jevgenij Kuznecov(Čeľabinsk), Viktor Tichonov (Petrohrad), Vadim Šipačjov (Čerepovec),  Alexander Svitov (Ufa), Alexej Tereščenko, Kiril Petrov(obaja Kazaň), Sergej Mozjakin (Magnitogorsk), Jegor Averin (Jaroslavľ)