Main Content

Američania na MS s nevýrazným no bojovným kádrom

štvrtok, 2. máj 2013 18:20 | Autor: Dávid Lech

Američania na MS s nevýrazným no bojovným kádrom
Američania na MS s nevýrazným no bojovným kádrom | zdroj: foto TASR

Krátko po tom, čo svoju nabitú súpisku zverejnili Kanaďania, internetom začal kolovať aj káder USA pred čoraz blížiacimi sa MS. Americký výber vedený Joeom Saccom si však ponecháva otvorené dvierka, keď v zostave je voľných ešte päť miesteniek pre útočníkov a jedno miesto pre gólmana.

V súčasnosti je jasnou jednotkou Ben Bishop z Tampy Bay, ktorý túto sezónu preukazoval výbornú formu a držal si veľmi solídne štatistické čísla. Jeho postavenie v tíme sa však môže zmeniť, keď sa čoraz viac rozpráva o príchode Ryana Millera z Buffala Sabres, ktorý by sa ihneď zaradil medzi najväčšie hviezdy a opory amerického výberu. Cal Heeter z Adirondacku príde na šampionát predovšetkým zbierať cenné skúsenosti.

Pred americkým gólmanom bude stáť kvalitná obrana zostavená z hráčov NHL, ktorých bude dopĺňať mladík Jacob Trouba, ktorý sa začiatkom roka radoval zo zlata na MS dvadsaťročných. Medzi najvýraznejšie osoby v obrane USA by mali patrik Erik Johnson, Matt Hunwick a Matt Carle. Netreba zabúdať ani na bojovníkov McBaina s mladučkým Faulkom.

V útoku vyčnieva predovšetkým Paul Stastny, ktorý bude najvýraznejšou osobou vo výbere Joea Sacca. Dobré sezóny však majú za sebou aj Nate Thompson, Dave Moss či Tim Stapleton z KHL. USA je však rozhodne poraziteľné, netreba však zabúdať na to, že táto súpiska je pred finálnymi úpravami a Američanov počas MS môžu posilniť veľmi zaujímavé mená. Kameňom úrazu môžu byť rozmery ihriska, ktoré zámorským hráčom nemusia vyhovovať, zvlášť hokejistom, ktorí sa v reprezentácii ocitli prvýkrát.

Brankári:
Ben Bishop (Tampa Bay), Cal Heeter (Adirondack, AHL).

Obrancovia:

Erik Johnson, Matt Hunwick (obaja Colorado), Justin Faulk, Jamie McBain (obaja Carolina), Jeff Petry (Edmonton), Chris Butler (Calgary), Matt Carle(Tampa Bay), Jacob Trouba (Univ. Wisconsin, CCHA).

Útočníci:
Paul Stastny, Aaron Palushaj (obaja Colorado), Nate Thompson (Tampa Bay), Tim Stapleton (Minsk),  Bobby Butler, Craig Smith (obaja Nashville), Nick Bjugstad (Florida), Danny Kristo (Hamilton, AHL), David Moss (Phoenix).