Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (03.05.)

piatok, 3. máj 2013 06:27 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa z anglickej Premier League (03.05.)
Správy dňa z anglickej Premier League (03.05.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

CHELSEA: Zo Španielska prichádzajú každý deň nové a nové informácie ohľadom príchodu José Mourinha na Stamford Brigde. Podľa miestnych médií si má portugalský kouč do Londýna vziať aj záložníka Xabiho Alonsa.

CHELSEA: Anglické média sa predháňajú s informáciami ohľadom konečnej sumy, ktorú vyčlení mecenáš Roman Abramovič na letné prestupy. Špekuluje sa až o dych berúcej sume – 200 miliónov libier.

CHELSEA: V Anglicku je futbalová téma číslo jedna príchod José Mourinha do FC Chelsea. Ďalšia informácia okolo tejto témy je ohľadom toho, že pokiaľ Portugalčan zasadne na lavičku „The Blues“ nebude mať úplnú kontrolu nad hráčskymi prestupmi. Ohľadom financií a príchodov nových hráčov by sa mal temperamentný tréner radiť s technickým riaditeľom FC Chelsea – Michaelom Emenalom.

MANCHESTER UNITED: Prekvapivá informácia sa spomína s poľským útočníkom Robertom Lewandowskim. Ten údajne odmietne ponuku Manchestru United a radšej zvolí konkurenčný Bayern Mníchov. Táto informácia bude mať veľký vplyv na zotrvanie Wayna Rooneyho v Manchestri. Ak sa tento prestup zrealizuje dortmundský fanúšikovia ešte určite dajú najavo svoj negatívny postoj k odchodu ich útočníka do Mníchova. 

MANCHESTER UNITED: Sir Alex Ferguson plánuje v lete pomerne veľké nákupy posíl. Zatiaľ škótsky kouč nechcel konkretizovať, o akých hráčov má záujem. Legenda na lavičke červených diablov sa však vyjadrila, že bude potrebné nahradiť hráčov, ktorí postupne ukončia svoje pôsobenie na Old Trafford -Paul Scholes, Ryan Giggs a Rio Ferdinand.

ARSENAL: Londýnsky klub údajne dostal ponuku od tureckého Galatasaray Instanbul na predaj nemeckého útočníka Lukasa Podolskeho. Turci sú ochotní ponúknuť za 27-ročného poľského rodáka až 15 miliónov libier.

QUEENS PARK RANGERS: Vedenie klubu z Londýna už má jasno v tom, s ktorými hráčmi sa klub pokúsi v budúcej sezóne o návrat do Premier League. Konkrétne mená však nezazneli. Istotu zotrvania v klube má iba tréner Harry Redknapp.

SUNDERLAND: Tréner „čiernych mačiek“ Paolo Di Caniosa ospravedlnil za blamáž, ktorú si jeho zverenci urobili prehrou 1:6 na ihrisku Aston Villy. „Prehrať samozrejme môžeme, ale nie takýmto spôsobom. Musím sa ospravedlniť všetkým fanúšikom nášho klubu, najmä tým, ktorí pricestovali až priamo na zápas do Birminghamu“, povedal sklamaný taliansky tréner.