Main Content

Kanada v Štokholme s nabitou súpiskou

piatok, 3. máj 2013 14:22 | Autor: Dávid Lech

Kanada v Štokholme s nabitou súpiskou
Kanada v Štokholme s nabitou súpiskou | zdroj: foto TASR

Kanadská reprezentácia patrí dlhoročne na každom šampionáte medzi top favoritov na zisk najcennejšieho kovu.

Tento rok povedie kanadský výber tréner Lindy Ruff. Ten zostavil predovšetkým v ofenzíve fantastický tím, ktorý sa opäť radí medzi top favoritov na zisk zlatej medaily.

Na poste brankára figurujú tri veľmi známe mená. Devan Dubnyk z Edmontonu má za sebou solídnu sezónu, v ktorej umlčal kritikov a dal najavo, že hviezdami nabitému tímu „olejárov“ môže v budúcnosti vychytať Stanley Cup. Mike Smith chytajúci za Phoenix Coyotes patrí už niekoľko rokov medzi veľmi kvalitných gólmanov a Michael Garnett, jediný hráč v zostave Kanady, ktorý ročník 2012/2013 nestrávil v NHL, sa fantastickými výkonmi zviditeľnil v play-off KHL, keď svoj Čeľabinsk doviedol až do finále.

Kanada sa môže popýšiť aj veľmi kvalitnou obranou. Medzi opory v defenzíve by mal patriť mladík Justin Schultz z Edmontonu, ktorý na svoje vek hrá veľmi vyspelo. Potrebnú skúsenosť by tímu mali dodať Brian Campbell či Jay Harrison. Svoj veľmi vysoký štandard odohrajú aj Stéphane Robidas s Lukeom Scheenom.

Generálny manažér Kanady Steve Yzerman však najlepšiu prácu odviedol v útoku, keď vyskladal fantastickú ofenzívu. Medzi najväčšie hviezdy by sa mali radiť druhý najlepší strelec NHL Steven Stamkos, bratia Eric a Jordan Staalovci či mladučké ofenzívne pušk Jordan Eberle s Taylorom Hallom. Technickými kúskami by mal fanúšikov baviť Claude Giroux, zatiaľ čo dôraz v útočnej tretine by reprezentácii „javorových listov“ mali dodať Wayne Simmonds s Andrewom Laddom. Maple Leafs sa tak môžu popýšiť jednou z najlepších, ak nie najlepšou ofenzívou na turnaji.

Zostava Kanady


Brankári:
Devan Dubnyk (Edmonton), Michael Garnett (Čeľabinsk), Mike Smith(Phoenix).

Obrancovia:

Brenden Dillon, Stéphane Robidas (obaja Dallas), T.J. Brodie (Calgary), Brian Campbell (Florida), Jay Harrison (Carolina), Luke Schenn (Philadelphia), Justin Schultz (Edmonton).

Útočníci:
Claude Giroux, Matt Read, Wayne Simmonds (všetci Philadelphia), Jeff Skinner, Eric Staal, Jordan Staal (všetci Carolina), Matt Duchene, Ryan O'Reilly (obaja Colorado), Jordan Eberle, Taylor Hall (obaja Edmonton), Andrew Ladd Winnipeg), Steven Stamkos (Tampa Bay).