Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Francúzsko - Slovensko

sobota, 4. máj 2013 08:47 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Francúzsko - Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Francúzsko - Slovensko | zdroj: foto TASR

Máme za sebou prvý zápas na MS, keď sme porazili Francúzsko 6:2. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Rastislav Staňa (7,5) – Stal sa našou jednotkou, ale s touto poctou prichádza aj zodpovednosť. Staňa prvý zápas zvládol, keď už v prvej tretine vytiahol dobré zákroky, pričom mu pomohli v zápase aj žŕdky. Hlavne zákroky betónmi boli uňho excelentné, ale možno sa ukázala aj jeho slabina pri strelách hore. Chytil aj samostatný nájazd na konci zápasu.
 
Branislav Mezei (2) – Bol členom našej prvej formácie a tomu mal zodpovedať aj jeho výkon, lenže ten bol priam katastrofálny. Už na začiatku zápasu zmätkoval, bol to náš prvý vylúčený hráč. Urobil kardinálnu chybu pri našom prvom inkasovanom góle a neskôr bol aj druhýkrát vylúčený. Ako náš jediný hráč má po zápase v štatistikách -1.
 
Andrej Sekera (5) – Má byť našou obrannou jednotkou, ale verme, že tento jeho slabší výkon bol iba odzrkadlením časové posunu. Bol tiež pri prvom inkasovanom góle, za jeho vylúčenie sme zaplatili druhým gólom, čo trochu odčinil v predposlednej minúte, keď konečne ukázal, čo chceme od neho vidieť počas celých MS.
 
Michal Sersen (7) – O veľmi malý kúsok, ale predsa, bol naším najlepším obrancom v zápase. Pri našej prvej úspešnej presilovke viazal na seba pred bránou dvoch hráčov, čo využila dvojica Kopecký – Radivojevič. Dobre čistil priestor aj pred našou bránou.
 
Marek Ďaloga (7) – Spolu so Sersenom boli našou najlepšou obrannou dvojicou, ale aj tak urobili na konci zápasu malú chybu, no Staňa ich zachránil. Pripísal si asistenciu, keď jeho strelu dorazil do brány Záborský. Podobne, ako Sersen, mal dva plusové body.
 
Milan Jurčina (6,5) – Podal nenápadný, ale zároveň spoľahlivý výkon. V obrane si veci zbytočne nesťažoval a pripísal si aj asistenciu, keď bol na ľade počas presilovej hry pri Šatanovom góle.
 
René Vydarený (7) – Väčšina z vás si ho možno na ľade ani nevšimla, ale René tam bol a dokonca bol naším druhým najvyťaženejším hráčom. V obrane prakticky bezchybný a k tomu si pripísal aj dva plusové body.
 
Tomáš Kopecký (6) – Platí uňho to isté, čo aj v príde Sekeru. Čakáme od neho oveľa viac, čiže veríme, že je ešte zaspatý z dlhej cesty a časového posunu. Jeho jediný hviezdny moment prišiel v presilovke, keď skvelou prihrávkou vyzval ku gólu Radivojeviča.
 
Mário Bližňák (7) – Dostal za úlohu skĺbiť prvý útok a proti Francúzom bol jeho najlepším členom. Defenzívna práca v jeho prevedení bola opäť vynikajúca. A vynikal aj pri vhadzovaniach, kde mal úspešnosť 68,75%!
 
Branko Radivojevič (6) – Náš prvý útok musí udávať tón, ale proti Francúzom tomu tak ešte nebolo. Podobne, ako Kopecký nebol moc viditeľný. Takých akcií, ako pri ich gólovej spolupráci, musia hráči ich kalibru predviesť oveľa viac.
 
Miroslav Šatan (7) – Dobre, že na MS išiel. Už prvý zápas ukázal jeho prínos, no zároveň aj jeho nerozohratosť pri koncovke. Mal dve šance v prvej tretine, jednu šancu v druhej tretine, ale gólová strela nad pravý betón brankára Hueta prišla až v tretej tretine.
 
Jozef Stümpel (5) – Až pri písaní tohto článku sme si všimli, že Stümpel proti Francúzom aj hral. Veterán nášho mužstva síce nikdy nebol nejako extra nápadný, ale toto bola až príliš veľká anonymita. Ale hlavne sklamala jeho slabá úspešnosť na vhadzovaniach – 33,33%.
 
Libor Hudáček (7) – Toto už nie je nejaký nováčik, skôr na ľade pripomínal starého mazáka. Jeho drzosť bola ukážková a po ľade priam lietal. Mal našu prvú šancu v zápase, krásnou prihrávkou dostal do šance Šatana, vybojoval aj presilovku, pripísal si asistenciu a zaslúženou odmenou mu bol gól na konci zápasu.
 
Michel Miklík (6,5) – Kto iný mohol dať gól Francúzom, ako hráč s francúzskym menom!? V strednom pásme si dobre vymenil puk so Záborským a strelil gól, ale od Michela Miklíka to bol zároveň posledný hviezdy moment v zápase, no nemal ani nejaké zlé chvíle.
 
Roman Kukumberg (7) – Na poslednú chvíľu bol zaradený do tretieho útoku, v ktorom si zastal svoje miesto a pridal aj niečo navyše. Vhadzovania mal síce slabé (38,1%), ale dokázal to napraviť pri dvoch gólových asistenciách. Hlavne tá pri víťaznom góle Záborského stála za to.
 
Tomáš Záborský (7,5) – Aj my ho vyhlasujeme za nášho najlepšieho hráča. Dobre prihral Miklíkovi na náš úvodný gól. Niečo podobné predviedol v strednom pásme pred svojím gólom, keď dal puk Kukumbergovi do krídla, ktorý mu ho vrátil pred bránu a strelil víťazný gól. Škoda iba ďalších jeho nevyužitých šancí.
 
Martin Bartek (6,5) – Je síce nováčikom na MS, ale už má veľké skúsenosti, ktoré aj využíval. Zaujal strelami bez prípravy v prvej tretine, čím ukázal, že je to strelec. V tomto zápase mu to nepadlo, ale ak bude takto pokračovať, tak padne možno už v ďalšom.
 
Peter Ölvecký (7) – Center štvrtého útoku si ukážkovo splnil svoje úlohy. Dobre spojil celu lajnu a k tomu pridal aj gól, pri ktorom sa práve dobrá práca všetkých hráčov prejavila. Ale najviac vyzdvihujeme jeho fantastickú úspešnosť na vhadzovaniach – 70,59%!
 
Tomáš Surový (6,5) – Je síce až členom štvrtého útoku, no neurazil sa a aj proti Francúzom hral pre mužstvo. Tréneri ho majú aj ako poistku, keby sa niekomu v prvých útokoch nedarilo a je jedno, na ktorom útočníckom poste.
 
V diskusií oznámkujte výkony našich reprezentantov. Kto by si podľa vás zaslúžil vyššiu respektíve nižšiu známku?