Main Content

KOMENTÁR: Dobrý vstup, ale musíme sa zlepšiť!

sobota, 4. máj 2013 08:38 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Dobrý vstup, ale musíme sa zlepšiť!
KOMENTÁR: Dobrý vstup, ale musíme sa zlepšiť! | zdroj: foto TASR

V prvom zápase MS 2013 v ľadovom hokeji sme vyhrali nad Francúzskom 6:2, čo je dobrý vstup do MS, ale zápas ukázal aj naše nedostatky. Tie musíme odstrániť, inak proti silnejším tímom nemáme šancu na úspech.

Komentár Filipa Chudého
 
Keď sme pred rokom vstupovali do MS, tak to nikoho extra netrápilo a nálada sa v národe stupňovala až po prvých vyhratých zápasoch. Teraz je atmosféra iná. Už od prvého zápasu cítiť v ovzduší veľké očakávania. Ľudia v Helsinkách síce ani nevedia, že sa u nich hrá nejaký šampionát, ale tu na Slovensku to vieme. Ak máte len trochu otvorené oči, tak to určite cítite aj vy vo svojom okolí. Ľudia sa chcú tešiť, či iba nájsť dôvod na pitie!?
 
Nech je ako chce, tak majiteľom pohostinstiev to iba vyhovuje a vraj to má blahodarné účinky aj na národnú ekonomiku.
 
Zápas s Francúzskom vyvolal prvú vlnu nadšenia, ale tá je vyvolaná iba z pekného výsledku. Výhra 6:2 má svoju váhu, no tú nemožno preceňovať. V tomto zápase sme totiž mohli iba stratiť! Tri body boli našou povinnosťou, inak by sme sa mohli pomaly začať baliť, pretože štvrťfinále by sa nám vzdialilo. Preto vyzývame všetkých, zostaňte nohami na zemi!
 
Môžeme sa potešiť z toho, že sa gólovo presadil každý útok, brankár Staňa vytiahol zopár dobrých zákrokov a hráči ukázali chuť. No negatívnych vecí by sme našli tiež dosť a možno majú ešte väčšiu váhu ako tie pozitívne. Naša obrana nehrala dobre, a to proti nej hrali poväčšine útočníci z podpriemernej francúzskej ligy a iných horských líg. No aj tak sa často stalo, že si v našom obrannom pásme robili čo chceli. Čo by sa potom stalo, keby sme takto hrali trebárs proti Rusku?
 
Tréner Vůjtek to ale vie a hneď po zápase aj otvorene povedal, lebo aj on cíti, že v zadných radoch musíme hrať lepšie. Máme dobrého trénera, ale aj tak si neodpustíme malú výčitku smerom k nemu. Hrali sme na šiestich obrancov, čo je samo o sebe v poriadku, ale príležitosť mal dostať aj Mihálik, ktorý zbytočne sedel celý zápas iba na lavičke. Už teraz si mohol tréner napríklad vyskúšať inú alternatívu v prvej obrannej dvojici, lebo Mezei hral veľmi zle.
 
Uvidíme, ako to náš realizačný tím poskladá proti domácemu Fínsku, lebo to bude úplne iný zápas. V ňom môžeme iba získať, čo nám vyhovuje. Ale niečo v ňom získame iba vtedy, keď podáme oveľa lepší výkon ako s Francúzskom. Tí nám poslúžili na dobré rozohranie sa, ale skutočné zápasy nás ešte len čakajú.
 
V diskusií sa vyjadrite, ako ste videli náš výkon vy.