Main Content

Pre tipujúcich: 29. kolo Corgoň ligy

sobota, 4. máj 2013 09:01 | Autor: Filip Chudý

Pre tipujúcich: 29. kolo Corgoň ligy
Pre tipujúcich: 29. kolo Corgoň ligy | zdroj: foto TASR

Kvôli ME do 17 rokov sa narušil zabehnutý chod Corgoň ligy, keďže dva zápasy tohto kola sa museli preložiť. Zápas Nitra - Košice sa odohrá 14.5. o 17:30 a Zlaté Moravce vyzvú Žilinu o deň neskôr v tom istom čase. Prinášame vám pohľad na víkendové zápasy 29. kola Corgoň ligy.

Zoznam víkendových zápasov
 
Sobota 4. mája o 17:00 h
FK Senica - Spartak Myjava
MFK Ružomberok - Spartak Trnava
Dukla Banská Bystrica - Tatran Prešov
 
Nedeľa 5. mája o 19:00 h
AS Trenčín - Slovan Bratislava
 
Ako tipovať
Sobotný program sa začne v jednotnom čase a najväčšiu pozornosť bude pútať súboj na Záhorí. Senica totiž privíta Myjavu, čo je derby zápas, keďže obe mestá sú od seba vzdialené iba kúsok. Očakáva sa tak dobrá futbalová atmosféra, ktorá má prispieť v dobrému futbalu. Senica pred týždňom prišla o svoju sedemzápasovú sériu bez prehry a presne takú istú momentálne drží Myjava. Prvé derby v sezóne vyhrala Myjava, pre ktorú to bolo zároveň aj prvé víťazstvo v najvyššej súťaži. Aj v druhom zápase sa tešili hostia, hoci už vyhrala Senica. Obe mužstvá hrajú lepšie vonku ako doma, čiže odporúčame dvojtip X2, so zaujímavým kurzom v našej Tipovacej lige 2,09.
 
V ďalších dvoch sobotných zápasoch pôjde predovšetkým o záchranu. Jedine Ružomberok bojuje o pohárové priečky, ale na to potrebuje víťazstvo. Trnava naposledy doma vyhrala, ale víťazstvo nad Trenčínom doslova ukopala. Takýto výkon nemôže dvakrát po sebe stačiť na tri body, ale na remízu áno. Tá sa zrodila vo vzájomných zápasoch v Ružomberku trikrát v rade a je veľmi pravdepodobná aj teraz. Kurz na ňu v našej Tipovacej lige je 3,14.
 
V Banskej Bystrici to bude priamy boj o záchranu. V takých sa predovšetkým hrá na výsledok a gólov moc nepadá. Navyše v zápasoch Banskej Bystrice padnú maximálne dva s pravdepodobnosťou 75%, v zápasoch Prešova s pravdepodobnosťou 60,7%, čiže nič iné sa nedá čakať ani teraz. Preto odporúčame tip na maximálne dva góly v zápase. Kurz na to v našej Tipovacej lige je 1,59.
 
V nedeľu večer v Trenčíne sa môže oslavovať majstrovský titul Slovana. Ale k tomu musí Senica deň predtým prehrať. Preto teraz ťažko odhadovať situáciu pred týmto zápasom. No zaujímavým faktom je to, že odkedy sa Trenčín vrátil do ligy, tak so Slovanom doma vždy remizovala a hlavne výsledok 2:2 bol v kurze.
 
Do diskusie napíšte vaše tipy, prípadne nejaký postreh pre ostatných.