Main Content

MS v hokeji: Elitná zostava piatkových zápasov (3.5.)

sobota, 4. máj 2013 10:15 | Autor: Dávid Lech

MS v hokeji: Elitná zostava piatkových zápasov (3.5.)
MS v hokeji: Elitná zostava piatkových zápasov (3.5.) | zdroj: foto TASR

MS 2013 sa odštartovali štyrmi zápasmi, v ktorých si sily zmerali Slovensko s Francúzskom, Česko s Bieloruskom, Fínsko s Nemeckom a Švédsko so Švajčiarskom. Predstavujeme Vám Elitnú zostavu včerajšieho dňa majstrovstiev sveta. Ktorým hráčom sa vo včerajších stretnutiach najviac darilo?

Brankár

Martin Gerber (Švajčiarsko) Bilancia: 29 úspešných zákrokov, 2 inkasované góly, 93,55% úspešnosť zásahov

Brankár, ktorý má skúsenosti z pôsobenia v NHL sa stal vo Švajčiarsku hrdinom, keď proti Švédsku sa vybičoval k vynikajúcemu výkonu, z 31 švédskych striel pustil za svoj chrbát len dva strelecké pokusy a Švajčiarsko sa mohlo radovať z cenného víťazstva 3:2. Najväčšiu zásluhu na tejto výhre mal práve 38-ročný matador Gerber.

Obrancovia

Marek Ďaloga (Slovensko) Bilancia: 0+1

Slovenský obranca získal v súboji s Francúzskom jeden bod za asistenciu, čo nie je svetoborný počin, no do štatistík si pripísal aj dva plusové body a tak je na vrchole tejto štatistiky spoločne s ďalšími šiestimi hráčmi. 24-ročný nádejný zadák sa ukázal vo veľmi dobrom svetle.

Torsten Ankert (Nemecko)
Bilancia: 1+0

Bek hrajúci v nemeckom Kolíne vsietil veľmi významný gól svojej reprezentácie, keď jeho gól z 57. minúty znamenal pre nemecký výber cenný bod, ktorý získali po prehre 4:3 po predĺžení proti domácej reprezentácii Fínska.

Útočníci

Tomáš Záborský (Slovensko) Bilancia 1+1

Slovenský útočník sa prezentoval vynikajúcou hrou. V zápase s Francúzskom bol právom vyhlásený najlepším hráčom nášho tímu. Vsietil víťazný gól stretnutia a k nemu pridal aj jednu asistenciu. Skvelý počin na debutanta na MS.

Petri Kontiola (Fínsko) Bilancia 2+1

Fínsky 28-ročný útočník bol hlavným strojcom fínskeho víťazstva nad Nemeckom. Na zisku dvoch bodov po výsledku 4:3 po predĺžení sa podieľal dvomi gólmi a taktiež jednou asistenciou. Bol najdôležitejšou postavou fínskeho výberu v piatkovom zápase.

Marcel Goc (Nemecko)
Bilancia: 0+3

Tri body v zápase Fínsko – Nemecko si okrem Kontiolu do štatistík zapísal aj Nemec Marcel Goc. Skúsený hokejista sa asistenciami podieľal na všetkých góloch svojho mančaftu a predovšetkým on sa zaslúžil o zisk cenného bodu.