Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Fínsko - Slovensko

nedeľa, 5. máj 2013 08:00 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Fínsko - Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Fínsko - Slovensko | zdroj: foto TASR

Máme za sebou druhý zápas na MS, keď sme prehrali s Fínmi 2:0. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Rastislav Staňa (7) – Bol vyhlásený za nášho najlepšieho hráča, čo bol aj dôsledok toho, že obrancovia mu pri góloch nepomohli a útočníci boli v zakončení jaloví. Za góly nemohol, ale vie chytať aj lepšie. Zatiaľ chytá tak cestu do štvrťfinále, ale Slovensko chce viac.
 
Branislav Mezei (6,5) – Po prvom zápase sme ho právom kritizovali, ale po druhom ho zaraďujeme medzi našich lepších obrancov v zápase. Tentoraz nerobil chyby a stihol sa zapojiť aj do zopár ofenzívnych akcií.
 
Andrej Sekera (6,5) – Zlepšil sa aj náš jediný obranca z NHL, ktorý prišiel na MS. Ale ešte bolo aj tak trochu na jeho výkone cítiť, že nie je úplne aklimatizovaný, možno aj preto mínusový bod. Bol našim najvyťaženejším hráčom, keď ako jediný sa dostal cez 20 minút (23:31).
 
Michal Sersen (6,5) – Sersen aj v druhom zápase potvrdil, že sa dostal do záverečnej nominácie plným právom. Tentoraz neurobil žiadnu chybu, ale smerom dopredu to bolo od neho o kúsok slabšie, čo bolo ovplyvnené aj silou súpera.
 
Marek Ďaloga (6,5) – Aj po zápase s Fínskom musíme o ňom povedať prakticky to isté, čo o kolegovi z obrannej dvojice – Sersenovi. Ďaloga hrá zatiaľ na MS dobre, snažil sa podporovať našu ofenzívu a jedinou mínuskou, je mínusový bod na konte.
 
Milan Jurčina (6) – Náš druhý najvyťaženejší hráč, keď iba desať sekúnd mu chýbalo do dvadsaťminútového pobytu na ľade. Oproti iným obrancom sme známku znížili hlavne za nedôraz pri druhom inkasovanom góle, keď bránenie Kontiolu vypustil.
 
René Vydarený (6) – Platí uňho to isté, čo aj pri Jurčinovi. Ako obranná dvojica hrali dobre, ale ich nedôraz nás stal šancu aspoň na bod. Fíni boli síce v prečíslení, ale obaja naši obrancovia aj tak nešli do nich tvrdo, skôr sa na nich iba pozerali.
 
Vladimír Mihálik (6,5) – Stojíme si za tým, čo sme konštatovali pri hodnotení prvého zápasu, mal hrať už v ňom. Hral s našich obrancov síce najmenej, ale pomohol odľahčiť zaťaženie ostatných, čo malo za následok, že celá defenzíva hrala lepšie.
 
Tomáš Kopecký (6,5) – Hral lepšie ako v prvom zápase, keďže aj jeden deň pri aklimatizácií vie urobiť svoje. Ale hokejku pri zakončení si musí ešte vycentrovať a taktiež by si mal odpustiť úplne zbytočné vylúčenie v útočnom pásme počas našej presilovky.
 
Mário Bližňák (6,5) – Včera sme uňho vyzdvihovali skvelú úspešnosť pri vhadzovaniach, ktorú mal na úrovni 68,75 %, ale dnes tomu bolo naopak. Chabých 27,27 % neospravedlňuje ani kvalita fínskych centrov. Aspoňže v poli jeho výkon neklesol.
 
Branko Radivojevič (6,5) – Náš prvý útok musí udávať tón a proti Fínom tomu tak bolo. Práve naša elitná formácia rozprúdila náš tlak v prvej desaťminútovke, len k tomu musia pridať aj góly. Sám Radivojevič mal na hokejke minimálne tri veľké šance.
 
Miroslav Šatan (6,5) – Opäť bol strelecky aktívny, keď tentoraz na súperovho brankára vyslal štyri strely, ale nepadlo to ani jemu. Jeho charizma fungovala aj na rozhodcov, keď nám vyjednal presilovku počas druhej prestávky, hoci naši obrancovia tiež čisto nehrali.
 
Jozef Stümpel (6,5) – Do kroku pridal aj náš veterán, keďže proti Fínom sa dostal konečne do hry. Ale opäť musíme byť naňho kritický kvôli vhadzovaniam. VeDˇto bol jeden zo základných dôvodom prečo ho tréneri oslovili, ale v prvom zápase mal na nich úspešnosť 33,33 a v druhom 37,5%, čo je veľmi málo.
 
Libor Hudáček (6,5) – Nebol taký viditeľný ako proti Francúzom, čo je logické, keďže tentoraz boli súperovi obrancovia pohybliví a stíhali s ním. Zrejme aj preto si nepripísal ani jednu strelu, čo je zlá vizitka pre krídlo druhého útoku.
 
Michel Miklík (6,5) – Jeho výkon oproti prvému zápasu sa nám páčil o čosi viac, hoci tentoraz sa gólovo nepresadil, ale Miklík sa o gól snažil, veď spoločne so šatanom vyslal na Raantu až štyri strely, hlavne jeho strely v prvej tretine pri presilovkách z pravého kruhu sa pýtali do brány.
 
Roman Kukumberg (6,5) – Pri Kukumbergovi nás teší výrazne zlepšená úspešnosť na vhadzovaniach, keď ako náš jediný center bol v súbojoch s Fínmi úspešnejší, dostal sa na úroveň 62,5%. Menej nás už potešil mínusový bod pri druhom góle.
 
Tomáš Záborský (6,5) – Proti Francúzom náš najlepší hráč, no proti Fínom aj on narazil na výborného brankára Raantu. Ukázalo sa tak, že mladý fínsky gólman si počas spoločného klubového pôsobenia zobral viac informácií o Záborskom, ako Záborský o Raantovi.
 
Martin Bartek (6,5) – Aj po druhom zápase vyzdvihujeme jeho streleckú aktivitu. Strávil na ľade síce iba čosi vyše jedenásť minút, ale súperovho brankára vyskúšal tromi strelami. Hádam sa jeho strelecká aktivita prejaví už v najbližšom zápase.
 
Peter Ölvecký (7) – Center štvrtého útoku bol naším najlepším útočníkom v zápase, keď ukázal dobrý ťah na bránu, ale ani dve veľké šance nepremenil. K dobrému výkonu ho možno naštartovalo zlé bránenie Aaltonena pri inkasovanom góle, ktorého iba tieňoval.
 
Tomáš Surový (6,5) – Aj Surového zaraďujeme známkou k ostatným našim hráčom, pretože nikto z našich vyslovene nesklamal, ale zas ani nevyčnieval. Náš výkon bol totiž tímový, ale keďže nedáme gól, nemôžeme vyhrať, hoci sme hrali celkovo lepšie ako proti Francúzom.
 
Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
 
 
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon
 
 
 
V diskusií oznámkujte výkony našich reprezentantov. Kto by si podľa vás zaslúžil vyššiu, respektíve nižšiu známku?