Main Content

KOMENTÁR: Výkon sme zlepšili, výsledok zhoršili

nedeľa, 5. máj 2013 10:58 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Výkon sme zlepšili, výsledok zhoršili
KOMENTÁR: Výkon sme zlepšili, výsledok zhoršili | zdroj: foto TASR

V druhom zápase MS 2013 v ľadovom hokeji sme síce prehrali s domácim Fínskom 2:0, ale náš výkon sa oproti prvému zápasu zlepšil, čo musí potešiť každého pravého fanúšika.

Komentár Filipa Chudého
 
Po prvom zápase na turnaji sme vyzývali národ k opatrnosti a hlavne k tomu, aby sme zlepšili náš výkon, v ktorom boli značné nedostatky hlavne v obrannej fáze. Teraz musíme konštatovať, že naše slová padli na úrodnú pôdu. Hoci výsledok o tom nehovorí, tak sme podali určite lepší výkon ako v prvom zápase. Lenže si musíme uvedomiť, že čo stačilo na slabšieho súpera z Francúzska, tak na silnú domácu reprezentáciu by nestačilo, lebo vidíme, že nestačil ani zlepšený výkon, hoci sa blížil takmer k úplnému maximu možností tohto kolektívu.
 
Slovenskí hokejisti vstúpili do zápasu ako uragán. Tu treba vyzdvihnúť náš prvý útok, ktorý rozdúchal oheň a ostatné útoky sa počas prvých desiatich minút pridávali. Hrali sme počas nich dve presilové hry, ktoré vyzerali veľmi dobre, určite lepšie ako tie proti Francúzsku. No bolo jasné, že nastolené tempo nemôžeme dlho vydržať. Preto je našou chybou, že sme rozchytali fínskeho brankára. Ten dodal spoluhráčom istotu, tí v polovici prvého dejstva hru vyrovnali a už o minútu otvorili skóre.
 
Pritom to bola iba obyčajná akcia, kde jeden hráč strieľa a druhý hráč ide pred bránku tečovať puk, no my sme niečo také za celý zápas snáď ani raz neurobili. Nielen na tomto príklade sa ukazuje, že nášmu mužstvu chýba dôraz pred bránou a je jedno ktorou. Veď aj náš druhý inkasovaný gól padol potom, čo sa naši obrancovia (Jurčina, Vydarený) iba z prvého radu pozerali, na koľký krát Fíni dopravia puk do siete. Ale zároveň musíme skonštatovať, že naša obrana vyprodukovala oveľa menej chýb ako deň predtým, lenže Fíni takmer každú potrestali, čím ukázali, že sú svetový tím.
 
Hlavným hrdinom sa stal Antti Raanta, ktorého meno sme nikdy predtým nepočuli, ale už si zapamätáme. Bol to jeho medzinárodný debut a udržal si čisté konto. No bol on skutočne taký dobrý, či naši hráči tak strelecky neschopní? Pravdu aj tu musíme asi hľadať niekde uprostred. Veď nestalo sa nám prvýkrát, že z nejakého neznámeho brankára sme urobili svetovú hviezdu.
 
Hoci sme prehrali a nedali gól, tak sme z výkonu našich reprezentantov potešení, pretože hrali jednoducho dobre. Ak budú podávať takéto výkony aj naďalej, tak štvrťfinále nám neujde. A keby sme k tomuto výkonu pridali ešte efektivitu zo zápasu s Francúzskom, tak môžeme myslieť aj na vyššie priečky.
 
V diskusií sa vyjadrite, ako ste videli náš výkon vy.