Main Content

Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (5.5.)

nedeľa, 5. máj 2013 00:19 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (5.5.)
Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (5.5.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

MONTREAL & OTTAWA: Dánsky hokejista Montrealu Canadiens Lars Eller bol prepustený z nemocnice po tom, čo ho nešetrne zrazil k ľadu Erik Gryba z Ottawy, ktorý mu spôsobil otras mozgu, zlomil mu čeľusť a vyrazil niekoľko zubov. Za svoj počin dostal stopku na dva zápasy.

 
PITTSBURGH: Fínsky útočník Jussi Jokinen bol v Pittsburghu preradený až do štvrtej útočnej formácie. Dôvodom je návrat Sidneyho Crosbyho do zostavy. Jokinen prišiel k „tučniakom“ pred prestupovou uzávierkou. V 11 zápasoch pozbieral 13 kanadských bodov.
 
NY RANGERS: Do zostavy New Yorku Rangers sa vrátili zranení Derek Dorsett a Brian Boyle. Miesto v zostave im uvoľnili Chris Kreider a Kris Newbury.
 
OTTAWA: V Ottawe panuje nespokojnosť s výkonmi Kylea Turrisa, ktorý v piatok počas duelu proti Montrealu vypadol z elitnej formácie „senátorov.“
 
DETROIT: Špekulácie sa naplnili. Obranca Danny DeKeyser sa už v tejto sezóne na ľade neobjaví, keď utrpel zlomeninu palca na ruke.
 
DETROIT: Po tom, čo bol ohlásený návrat Todda Bertuzziho na ľad po 36 zápasovej pauze spôsobenej zranením chrbta sa v zámorí objavujú správy o tom, že Bertuzzi bude musieť vynechať najbližšie stretnutie s Anaheimom.
 
ANAHEIM: Do zostavy Anaheimu Ducks sa vracia zadák Luca Sbisa, ktorý vynechal záver základnej časti a úvod play-off pre zranenie v dolnej časti tela. Zo zostavy tak vypadne veterán Sheldon Souray.
 
OMSK: Avangard Omsk sa posilnil o českého obrancu Miroslava Blaťáka, ktorý do Omsku prichádza po tom, čo po siedmich rokoch opustil Salavat Julajev Ufa.
 
ČEĽABINSK: Traktor Čeľabinsk sa posilnil o troch obrancov, keď do tímu úradujúceho vicemajstra prichádzajú Maxim Kondratev, Alexander Guskov a Alexej Bondarev.
 
DYNAMO: Moskovské Dynamo získalo do svojich radov útočníka Martinsa Karsumsa, ktorý prichádza z lotyšskej Rigy.

DYNAMO & JAROSLAVĽ: Káder víťaza Gagarinovho pohára z Dynama Moskva opúšťa skúsený bek Ilja Gorochov, ktorý odchádza do konkurenčného Lokomotivu Jaroslavľ.
 
Novinky z MS 2013:
 
ČESKO: Káder českej reprezentácie by mohol doplniť obranca Marek Židlický z New Jersey Devils, ktorý momentálne rokuje so svojím tímom o novom kontrakte. Tréner Alois Hadamczik je za Židlickým ochotný počkať do desiateho mája.
 
FÍNSKO: Fínska posila z NHL Lauri Korpikoski nastúpila do zápasu proti Slovensku a dres „Suomi“ by mal forward Phoenixu Coyotes obliecť aj v ďalších zápasoch fínskej reprezentácie. Jeho štart na tohtoročnom šampionáte bol zo začiatku otázny.