Main Content

MS v hokeji: Elitná zostava sobotňajších zápasov (4.5.)

nedeľa, 5. máj 2013 10:59 | Autor: Dávid Lech

MS v hokeji: Elitná zostava sobotňajších zápasov (4.5.)
MS v hokeji: Elitná zostava sobotňajších zápasov (4.5.) | zdroj: foto TASR

Druhý hrací deň nám priniesol 6 zápasov. Do hry sa zapojili už všetci účastníci šampionátu vrátane obhajcov zlata z Ruska. Prinášame vám elitnú zostavu soboty.

Brankár

Antti Raanto (Fínsko) Bilancia: 36 úspešných zákrokov, shutout, 100% úspešnosť zásahov

23-ročný brankár oslnil celý hokejový svet, keď sa stal mužom zápasu  Fínsko – Slovensko. Podal fantastický výkon, keď úspešne kryl všetkých 36 streleckých pokusov slovenských útočníkov, ktorých svojimi zákrokmi privádzal do šialenstva. Za jeho výkon proti Slovensku si zaslúži absolutórium.

Obrancovia

Jevgenij Birjukov (Rusko)
Bilancia: 1+1

Ruský obranca sa výrazne podieľal na deklasovaní Lotyšska. K výhre 6:0 prispel bilanciou 1+1 a v zápase získal až tri plusové body, čo je skvelý počin. To všetko stihol len počas štrnástich minút a piatich sekúnd, ktoré strávil na ľade.

Erik Johnson (USA) Bilancia: 2+0

Draftová jednotka z roku 2006 sa výrazne podieľala na skvelom obrate americkej reprezentácie. Rakúšania proti USA viedli už 2:0, no americký výber dokázal zvrátiť duel vo svoj prospech. Johnson sa na výhre podieľal dvomi výstavnými gólmi.

Útočníci

Anders Bastiansen (Nórsko)
Bilancia: 2+0

Nórska reprezentácia zdolala outsidera zo Slovinska 3:1. Najväčší podiel na tom mal útočník Färjestadu Anders Bastiansen, ktorý slovinského brankára Kristana prekonal dvakrát, jeden z jeho gólov bol víťazný.

Matt Duchene (Kanada) Bilancia: 2+0

Útočník Colorada Avalanche bol jedným zo strojcov víťazstva nad Dánskom, keď hviezdy výber Kanady zdolal Dánsko len 3:1. 22-ročný forward sa blysol dvomi presnými zásahmi.

Petri Kontiola (Fínsko) Bilancia: 1+1

V našej Elitnej zostave opäť figuruje aj Fín Petri Kontiola. Útočníka Traktora Čeľabinsk bol v dueli so Slovenskom plný ľad, odohral opäť veľmi kvalitný zápas. Zaznamenal bilanciu 1+1 a so ziskom piatich bodov (3+2) po dvoch dňoch vedie produktivitu MS.