Main Content

REBRÍČEK: 5 najväčších favoritov MS 2013 v hokeji

nedeľa, 5. máj 2013 11:00 | Autor: Dávid Lech

V piatok 3. mája úvodným buly zápasu Francúzsko – Slovensko odštartovali 77. majstrovstvá sveta v hokeji, ktoré usporiadá tento rok Švédsko s Fínskom. Prinášame Vám rebríček piatich najväčších favoritov na zisk najcennejšieho kovu.

Fínsko


Medailová bilancia na MS: 11 (2x zlato, 6x striebro, 3x bronz)

Fínska reprezentácia sa v skupinovej fáze MS predstaví pred svojimi vlastnými fanúšikmi a už len tento fakt ich tak radí medzi tímy, ktoré by mohli siahnuť na tohtoročnom šampionáte na medailu. Fínsko figuruje v skupine H, v ktorej im spoločnosť robí Rusko, Slovensko, USA, Lotyšsko, Nemecko, Francúzsko a Rakúsko a niet pochýb o tom, že patria medzi top favoritov skupiny. Fíni by mohli siahnuť na prvé alebo druhé umiestnenie v tabuľke, ktoré sľubuje dobrú východiskovú pozíciu v štvrťfinále.

V útoku sa na šampionáte budú opierať predovšetkým o Petriho Kontiolu, skúseného Janneho Pesonena s Niklasom Hagmanom, v obrane by mal patriť medzi najlepších bekov Janne Jalasvaara. Najväčší otáznik pred šampionátom visel nad brankárskym postom. Brankár Joni Ortio podal v piatkom zápase proti Nemecku katastrofálny výkon a preto v zápase proti Slovensku vo fínskej reprezentácii debutoval Antti Raanta, ktorý sa ale nečakane blysol fantastickým výkonom. Ak bude Raanta pokračovať v podobných výkonoch, aký predviedol proti Slovensku ,Fíni môžu živiť veľké nádeje na zisk cenného kovu.