Main Content

Domáce ME sme otvorili výhrou v nadstavenom čase

nedeľa, 5. máj 2013 17:35 | Autor: Filip Chudý

Domáce ME sme otvorili výhrou v nadstavenom čase
Domáce ME sme otvorili výhrou v nadstavenom čase | zdroj: foto TASR

V prvom zápase na ME hráčov do 17 rokov, vyhralo Slovensko nad Rakúskom 1:0, keď gólom v nadstavenom čase rozhodol o našom víťazstve Martin Slaninka, čím nám priblížil vytúžený postup na MS tejto vekovej kategórie.

Otvárací zápas celých ME sa uskutočnil v Dubnici nad Váhom, kde si cestu na štadión našlo solídnych 4116 divákov a určite neľutovali, teda okrem tých rakúskych, ktorých bolo tiež dosť. V príjemnom slnečnom počasí sa na ihrisku odohrával veľmi dobrý futbal a mladí hráči na oboch stranách ukázali, že z futbalovej abecedy vedia už veľa.
 
Do zápasu vstúpili lepšie hostia, čo okomentoval Ladislav Pecko nasledovne: „Bol to náš prvý súťažný zápas za dva roky, čo sa v úvode prejavilo, k tomu to bolo ešte na domácich ME a aj ja som sa desať minút iba pozeral okolo.“ Našťastie potom sa naši chlapci pozerali už iba na jeden víťazný cieľ. Aktivitou ich naštartoval kapitán Lukáš Haraslín: „S páskou na rukáve som sa snažil strhnúť aj ostatných spoluhráčov a som rád, že sme nakoniec vyhrali.“
 
Ladislav Pecko bol rád, že jeho zverenci dodržiavali stanovenú taktiku, boli agresívny, napádali súpera a nepúšťali ho do šancí. Tiež vyzdvihol fakt, že hosťujúcich Horvatha a Lazara, ktorých označil za svetových hráčov, sme do ničoho nepustili. Preto vyznel hlavne prvý polčas z nášho pohľadu tak dobre. „Slovensko bol dobrý súper a stretnutie bolo vyrovnané, súper mal viac šťastia, ale v prvom polčase sme robili chyby,“ povedal rakúsky tréner Hermann Stadler, ktorý poďakoval za príjemné privítania a dodal, že Rakúsko sa ešte nevzdáva.
 
To je pochopiteľné, keďže turnaj sa iba rozbieha a na MS do Spojených arabských emirátov postupujú až tri mužstvá zo skupiny. Ale našla sa aj malá nepríjemnosť na našom víťazstve. Až traja naši obrancovia dostali žltú kartu, čiže sú v ohrození zápasové trestu, ak dostanú ešte jednu. No tréner Pecko neplánuje nikoho šetriť a jeden z hriešnikov Denis Vavro dodáva: „Aj v ďalšom zápase pôjdem naplno, súboje nevypustím a dúfam, že tentoraz to bude bez žltej karty.“
 
Našim obrancom dodával istotu aj brankár Martin Junas, ktorý nezabudol vyzdvihnúť aj výkon ostatných spoluhráčov a tiež prácu trénera brankárov v Senici, Miroslava Mentela, pod ktorého vedením za ostatný rok výkonnostne išiel hore. V tomto zápase, a to doslova, dokázal vyletieť Lukáš Haraslín, ktorý vystrihol ukážkové nožničky, ale lopta išla iba tesne nad Schlagerovu bránu. „Niekedy to po tréningu skúšam, škoda, že to tentoraz nevyšlo, ale aspoň som roztlieskal divákov,“ povedal náš kapitán. A my dodávame, že bude dobre, keď to tam Lukášovi, či inému nášmu reprezentantovi padne v ďalšom zápase. Ten bude už v najbližšiu sviatočnú stredu 8.mája o 18:00, keď sa stretneme so Švajčiarskom.
 
Veríme, že návšteva bude minimálne rovnaká a atmosféra ešte lepšia.