Main Content

Hokej-MS13: Lotyšsko - USA 1:4, v B-skupine -sumár, text

nedeľa, 5. máj 2013 22:05 | Autor: TASR

Helsinki 5. mája (TASR) - Hokejoví reprezentanti USA dosiahli na prebiehajúcich MS druhé víťazstvo, keď v nedeľnom zápase B-skupiny zdolali v helsinskej Hartwall Areene Lotyšsko 4:1. Dvoma asistenciami sa na výhre Američanov podieľal kapitán Paul Šťastný, syn slovenskej legendy Petra Šťastného.

Po treťom hracom dni patrí Američanom v tabuľke B-skupiny druhá priečka o skóre za rovnako šesťbodovým Ruskom, Lotyši sú bez bodu na poslednej ôsmej priečke.

B-skupina:

Lotyšsko - USA 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)

Góly: 22. Kulda (Sprukts, Darzinš) - 23. Stapleton (B. Butler), 25. Moss (Šťastný, Trouba), 51. B. Butler (Stapleton, Johnson), 53. Hunwick (Šťastný, Smith). Rozhodcovia: Jeřábek (ČR), Kirk - Wilmot (obaja Kan.), Käck (Švéd.), vylúčení: 7:6 na 2 min., presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 5418 divákov.

Lotyšsko:

Masalskis - Kulda, K. Redlihs, Pujacs, Saviels, M. Jass, Sotnieks, Andersons, Freibergs - Cipulis, Sprukts, Darzinš - Kenins, Girgensons, Indrašis - Jekimovs, Berzinš, Pavlovs - Širokovs, Štals, Džerinš

USA:

Bishop - Carle, Faulk, Johnson, Hunwick, Trouba, C. Butler, Petry, McBain - Moss, Šťastný, C. Smith - B. Butler, LeBlanc, Stapleton - Gionta, Thompson, Carter - Palushaj, Bjugstad, Kristo

Prvá tretina priniesla nezáživný hokej, Lotyši rýchlostne predčili súpera, no utvorili si len jednu výraznú šancu zásluhou Darzinša. V druhej časti sa diváci dočkali gólov, skóre otvoril v presilovke Kulda, ktorý z medzikružia namieril presne do pravého horného rohu Bishopovej bránky. Američania bleskovo odpovedali a dvomi zlepenými gólmi v priebehu 130 sekúnd otočili skóre. Najprv vyrovnal Stapleton a v 25. minúte naklonil misky váh na americkú stranu Moss, keď prepasíroval puk za chrbát Masalskisa. Hráči z pobaltskej krajiny zvýšili úsilie, no spoľahlivého Bishopa už prekonať nedokázali. Záverečné dejstvo sa nieslo plne v réžii favorita, na 3:1 zvýšil v presilovke dorážkou Bobby Butler a v 53. min pridal štvrtý zásah USA obranca Hunwick. Lotyši za stavu 1:4 rezignovali a posledné minúty sa tak dohrávali bez výraznejšieho rozruchu.