Main Content

KOMENTÁR: Slovensko bojuje o medailu a MS sú už blízko

pondelok, 6. máj 2013 08:07 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Slovensko bojuje o medailu a MS sú už blízko
KOMENTÁR: Slovensko bojuje o medailu a MS sú už blízko | zdroj: foto TASR

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Komentár Filipa Chudého
 
Včera odštartovalo najväčšie športové podujatie tohto roka na Slovensku. Záverečný turnaj ME hráčov do 17 rokov je veľkou príležitosťou pre náš futbal, aby vyslal do sveta jasný signál o svojej sile. A v prvom zápase sa nám to podarilo, keďže sme vyhrali nad Rakúskom 1:0, keď gólom v nadstavenom čase rozhodol o našom víťazstve Martin Slaninka, čím nám priblížil vytúžený postup na MS tejto vekovej kategórie, ktoré budú na jeseň v Spojených arabských emirátoch.
 
Na otvárací zápas v Dubnici nad Váhom si našlo cestu solídnych 4116 divákov, hoci atmosféra mohla byť aj lepšia. Ale čo by aj za takúto dali na niektorých zápasoch práve prebiehajúcich MS v hokeji... Diváci videli kvalitný futbal, ktorí im spríjemnil krásne slnečné počasie, lebo mladí hráči oboch mužstiev ukázali, že vedia hrať futbal.
 
V hľadisku ich pozorovalo množstvo scoutov z celej Európy, ktorí si rozhodne mali čo zapisovať. Ale aj na štadiónoch v Nitre, Žiline a Zlatých Moravciach sa preháňa množstvo budúcich hviezd, ktoré budú nastupovať v prestížnych súťažiach. Preto by bola veľká škoda, keby ste teraz prepásali veľkú šanci ich vidieť na vlastné oči. A eurové vstupné je naozaj iba symbolické.
 
V chorvátskom drese s číslom 10 hrá nový Modrič – Alen Halilovič, ktorý už hral aj v Lige majstrov a trhajú sa oňho vo všetkých elitných mužstvách. Ale v každom mužstve nájdete hráčov, na ktorých sa oplatí prísť pozrieť. Preto neváhajte a už v túto sviatočnú stredu navštívte nejaký zápas, veď výber je bohatý. Naši nastúpia v Žiline o 18:00 so Švajčiarskom.
 
Tento zápas môže definitívne rozhodnúť o našom postupe na MS, čo je náš hlavný cieľ. Ale taktiež by nám mohol priniesť aj postup zo skupiny, čo by znamenalo boj o medaily. Tá nášmu futbalu chýba už 11 rokov, keď sme sa z nej naposledy tešili na ME do 19 rokov v Nórsku. Mimochodom, aj vtedy sa z tohto turnaj postupovalo na MS a tiež boli v Spojených arabských emirátoch. Žeby sme zažili deja vu? Bodaj by!
 
Myslíte si, že Peckov výber má na medailu, či vám postačí iba postup na MS?