Main Content

MS v hokeji: Elitná zostava nedeľňajších zápasov (5.5.)

pondelok, 6. máj 2013 09:53 | Autor: Dávid Lech

MS v hokeji: Elitná zostava nedeľňajších zápasov (5.5.)
MS v hokeji: Elitná zostava nedeľňajších zápasov (5.5.) | zdroj: foto TASR

Tretí hrací deň MS, ktorý bol bez účasti Slovenska, priniesol ďalšie zaujímavé hokejové súboje. Prinášame vám tradičnú elitnú zostavu dňa.

Brankár

Cristobal Huet (Francúzsko) Bilancia: 35 úspešných zákrokov, 1 inkasovaný gól, 97,2% úspešnosť zásahov Skúsený francúzsky brankár pustil za svoj chrbát len jednu z 36 striel rakúskych hokejistov a bol tak hlavným strojcom francúzskeho víťazstva 3:1. Po nevydarenom zápase so Slovenskom si tak 37-ročný gólman napravil reputáciu.

Obrancovia

Jevgenij Medvedev (Rusko)
Bilancia: 0+2 Rusko odohralo veľmi dobrý zápas proti Nemecku. Svojho súpera nakoniec zdolalo 4:1. V zápase patril medzi najlepších obrancov Jevgenij Medvedev, ktorý si do štatistík pripísal dve asistencie, ku ktorým pridal tri plusové body.

Christian Ehrhoff (Nemecko)
Bilancia: 0+1 Zadák Buffala Sabres nedokázal zabrániť prehre svojho tímu. Prihrával na jediný gól nemeckej reprezentácie a na ľade strávil fantastických tridsaťtri minút a šesť sekúnd.

Útočníci

Ilja Kovalčuk (Rusko)
Bilancia: 3+0 O prvý hattrick tohtoročných MS sa postaral Ilja Kovalčuk, ktorý trikrát prekonal nemeckého brankára Endrasa a výraznou mierou sa podpísal pod výhru ruskej zbornej 4:1 nad Nemeckom.

Paul Stastny (USA) Bilancia: 0+2 Americký výber zdolal Lotyšov 4:1 a to aj vďaka skvelému výkonu Paula Stastneho. Forward Colorada Avalanche síce na bránu Lotyšska nevyslal ani jednu strelu, no do štatistík si pripísal dve asistencie a jeho úspešnosť na buly sa zastavila na vynikajúcich 75%.

Alexander Radulov (Rusko) Bilancia: 0+2 Ilja Kovalčuk síce vsietil v zápase Nemecka s Ruskom hattrick, no najlepším hráčom na ľade bol Alexander Radulov, ktorý si pripísal dva kanadské body za prihrávky. Obe asistencie adresoval Iljovi Kovalčukovi ,ktorý po jeho skvelých prihrávkach nemal problém dvakrát poslať puk do odkrytej brány. Radulov sa prezentoval skvelým bojovným výkonom, ktorý mu vyniesol účasť v našej elitnej zostave dňa MS 2013.