Main Content

Kovaľčuk čaká po hetriku na ešte niečo lepšie!

pondelok, 6. máj 2013 10:05 | Autor: TASR

Kovaľčuk čaká po hetriku na ešte niečo lepšie!
Kovaľčuk čaká po hetriku na ešte niečo lepšie! | zdroj: TASR

Helsinki 6. mája (TASR) - Iľja Kovaľčuk hetrikom skolil v druhom zápase ruskej hokejovej reprezentácie na MS nepríjemných Nemcov a s 28 gólmi je už najlepším strelcom zbornej na svetových šampionátoch.

O dva góly prekonal Alexandra Ovečkina, ten ich však nastrieľal v 55 stretnutiach, kým Kovaľčuk v 68.

"Som rád, že sa mi to podarilo," vyjadril sa útočník tímu NHL New Jersey pre Sport-express a pokračoval. "Nezabúdajte ale na Sašu. V porovnaní so mnou je mladší a má ešte všetko pred sebou. Svoje líderstvo vnímam celkom pokojne." Svoj zatiaľ posledný hetrik strelil Kovaľčuk v tejto sezóne, keď hral počas výluky NHL v SKA Petrohrad v v Moskve proti CSKA.

Na otázku, ktorý gól v reprezentácii je pre neho najpamätnejší, zareagoval, že všetky vníma ako krásne. "Pamätáte si finále jedných majstrovstiev sveta? Verím, že najpamätnejšie góly sú ešte predo mnou."

Kovaľčuk po stretnutí s Nemeckom, ktoré Rusi vyhrali 4:1, opäť zdôraznil, že na šampionáte nie sú slabí súperi. "Každé mužstvo dobre korčuľuje, bojuje a vie hrať silovo. Nemci hrajú aktívny hokej, nechávajú vám málo voľného priestoru a s takým súperom je to veľmi ťažké. Neviem prečo bolo na našej strane viac vylúčení ako u Nemcov. Myslím si, že v niektorých prípadoch mohli vylúčiť rozhodcovia aj ich hráčov. Nestalo sa však nič strašné, víťazstvo zostalo naše."

Najbližšie čaká Rusko výber USA. "Je to dobré mužstvo. Platí, že ani k jednému tímu nemôžete pristúpiť povýšenecky."