Main Content

Futbal: Juventus s 29. "scudettom", Conte má rád výzvy a chce zostať

pondelok, 6. máj 2013 12:05 | Autor: TASR

Turín 6. mája (TASR) - Juventus Turín obhájil titul v talianskej futbalovej Serii A. "Stará dáma" zdolala v nedeľnom zápase 35. kola Palermo 1:0, pričom na triumf jej stačila deľba bodov. Turínčania vedú tabuľku pred poslednými troma kolami ročníka s nedostihnuteľným 11-bodovým náskokom na druhý SSC Neapol.

Zverenci Antonia Conteho odštartovali oslavy 29. trofeje hneď po stretnutí. Do stredového kruhu položili obrovský klubový znak s číslicou 31, ktorá má symbolizovať všetky majstrovské tituly získané v histórii klubu. Dva primáty z rokov 2005 a 2006 im však v kauze ovplyvňovania zápasov odobrali. "Koľko titulov má Juve? Vyzerá to tak, že 31," kričal do kamier televíznej stanice RAI obranca Andrea Barzagli.

Po konečnom hvizde rozhodcu vtrhli na ihrisko stovky priaznivcov majstra, ktorí sa tešili so svojimi idolmi zo zisku titulu. Nie všetci však pochopili význam osláv a namiesto dobrej nálady vyvolávali niektoré skupinky ultras medzi sebou potýčky a hádky. "Bola to triumfálna jazda celou sezónou," povedal kouč Juventusu Antonio Conte, ktorému zverenci pripravili ľadový kúpeľ.

"Obhájiť titul je vždy ťažšie. Navyše sme v tejto sezóne účinkovali vo štvrťfinále Ligy majstrov, čo nás stálo veľa síl."Či bude Conte pokračovať na lavičke Juventusu, nevedel povedať: "Je korektné, aby som si sadol za spoločný stôl s prezidentom klubu. Chcem tu zostať, lebo mám rád veľké výzvy. Ďalšia sezóna bude extrémne ťažká, lebo očakávania na nás budú ešte väčšie," dodal Conte. Po zápase otvorený autobus odviezol hráčov do centra Turína, kde pokračovali oslavy.