Main Content

Hokej-MS13: Proti Nemcom bez zmien, Vůjtek: "Bude to ťažký zápas" (2)

pondelok, 6. máj 2013 14:05 | Autor: TASR

Helsinki 6. mája (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti nastúpia na svoj tretí zápas na 77. majstrovstvách sveta v Helsinkách proti Nemecku v rovnakom zložení, ako v druhom dueli s domácim výberom Fínska.

"Všetko ostane po starom. Budeme hrať v rovnakej zostave ako v prvých dvoch zápasoch, chytať bude opäť Rasťo Staňa," povedal po dopoludňajšom rozkorčuľovaní hlavný tréner Vladimír Vůjtek, ktorý v najbližších dňoch ani neplánuje dopísať na súpisku niektorého z trojice hráčov na čakačke. "Zatiaľ nie, stále čakáme na vývoj v zámorskej NHL. Tú rezervu si jednoducho musíme nechať."

Slováci majú po dvoch zápasoch na konte tri body, keď v prvom stretnutí zdolali Francúzsko 6:2, no v druhom podľahli Fínom 0:2. "Nálada v mužstve je aj tak dobrá. Jedna prehra ju nemôže ovplyvniť a okrem toho si všetci myslíme, že proti Fínom sme hrali dobrý hokej," pokračoval kouč.

Jeho zverenci sa v pondelok stretnú s Nemeckom, ktoré má na konte zatiaľ dve prehry. V oboch dueloch proti domácim Fínom (3:4 pp) i Rusom (1:4) však jeho hráči podali bojovné výkony a favoritov poriadne potrápili. "Videl som oba zápasy. Hrajú veľmi dobre takticky, disciplinovane a perfektne bránia stredné pásmo. Bude to ťažký súper," povedal Vůjtek.

Pondelňajší zápas v Hartwall Aréne je na programe o 15.15 SELČ. Slovenskí reprezentanti vykorčuľujú na ľad prvýkrát na tohtoročnom šampionáte v bielych dresoch, ich súperi nastúpia v čiernych. Hlavnými arbitrami duelu sú Čech Martin Fraňo a Švajčiar Brent Reiber, na čiarach im budú asistovať ďalší Švajčiar Roger Arm a bieloruský rozhodca Ivan Deďuľa.

zostava SR: Staňa - Sekera, Mezei, Sersen, Ďaloga, Jurčina, Vydarený, Mihálik - Radivojevič, Bližňák, Kopecký - Šatan, Stümpel, L. Hudáček - Miklík, Kukumberg, Záborský - Bartek, Ölvecký, Surový

predpokladná zostava Nemecka: Endras (Zepp) - Hördler, Ehrhoff, Müller, N. Goc, Ankert, Baxmann, Kohl - Schutz, M. Goc, Rankel - Gogulla, Ullmann, Wolf - Seidenberg, Kink, Tripp - Mauer, Hager, Greilinger - Pietta

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o posledný odsek.