Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Nemeckom (3:2)

pondelok, 6. máj 2013 19:11 | Autor: Dávid Lech

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Nemeckom (3:2)
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Nemeckom (3:2) | zdroj: foto TASR

Slovenskí reprezentanti vybojovali dnes poobede tesné víťazstvo s Nemeckom (3:2) Ako si v zápase počínali? Prinášame vám hodnotenie hráčov s dvojkrížom na hrudi na stupnici od 1 do 10.

Rastislav Staňa (6) – Rastislav Staňa pokračuje v spoľahlivých výkonoch a v zápase s Nemcami odviedol ďalšie penzum dobrej roboty. Dôležité je, že nás podržal v ťažkých momentoch v prvej tretine a na konci tretej, keď gradoval tlak súpera. Druhý gól, ktorý inkasoval, však mohol brankár jeho kvalít chytiť, preto nižšie hodnotenie ako v predchádzajúcich dueloch.  

Andrej Sekera (6) – Obranca Buffala Sabres bol našim najvyťaženejším hráčom, keď odohral vyše 25 minút. Opäť bol najlepším bekom Slovákov pri rozohrávke, ale uňho sme po minuloročnom šampionáte zvyknutí aj na viac. Verme, že to najlepšie si odložil na neskôr.
 
Branislav Mezei (6,5) – Vyše dvojmetrový hokejista si v zápase pripísal do štatistík dva plusové body. Okrem chybičky v úvode zápasu, ktorú takmer Nemci potrestali gólom, podal veľmi solídny výkon. Treba oceniť, že sa jeho výkony od zápasu k zápasu zlepšujú.

Michal Sersen (6,5)
– Zadák Sersen bol trochu nečakane vyhlásený IIHF najlepším hráčom nášho tímu. Vynikal predovšetkým v našich ofenzívnych akciách. Pripísal si asistenciu pri našom prvom góle, keď šikovne nahodil puk na Zeppa, ktorý do nemeckej brány dorazil Bližňák. V obrane sa však tiež nevyhol zopár kiksom.
 
Marek Ďaloga (5,5) – Ďaloga v súboji proti Nemcom zaostával oproti svojim výkonom z minulých zápasov. Pri prvom inkasovanom góle si nedal väčší pozor na autora gólu Wolfa, ktorému dovolil tečovať puk a v defenzíve viackrát zazmätkoval. Pozitívom boli zas jeho dravé prieniky do útoku.  
 
Milan Jurčina (5,5) – Jurčina vyložene nesklamal, ale spomedzi našich obrancov hral zrejme najhoršie. Chyboval pred vylúčením Stumpela a tiež v závere zápasu, keď sme kvôli nemu museli hrať poslednú minútu a pol v oslabení.  
 
René Vydarený (5,5) – Vydarený dostáva horšiu známku ako proti Fínom. V našej obrannej tretine viackrát zaváhal. S pukom na hokejke sa zdal neistý a podal nepresvedčivý výkon. Určite má na viac.
 
Vladimír Mihálik (7) – Na šampionát prichádzal v pozícií siedmeho obrancu a v stretnutí s Francúzmi ani nehral. O to viac sa cení jeho prínos pre náš tím v tomto náročnom zápase, keď vymyslel geniálnu prihrávku na vyrovnávajúci gól Záborského. Kto vie ako by to dopadlo, keby sa Mihálik neodvážil podporiť útok.
 
Branko Radivojevič (6) – Patril k našim najvyťaženejším útočníkom. Až na pár chýb v defenzíve podal štandardný a bojovný výkon. Chýbajú nám však Radivojevičove body.
 
Mário Bližňák (6,5) – Bližňák v zápase raz skóroval, keď odviedol vynikajúcu prácu, odpútal sa od svojho strážcu a chladnokrvne dorazil Sersenovu odrazenú strelu do brány. Jeho úspešnosť na buly bola 53,85%, čo vôbec nie je zlé číslo.
 
Tomáš Kopecký (6,5) – Krídelník Floridy dostáva podobnú známku ako jeho spoluhráči z útoku. Najviac ho bolo vidieť v úvode záverečnej časti, keď bekom Nemecka robilo obrovské problémy ustrážiť ho. Z Kopeckého strany nám však chýba častejšia streľba.
 
Miroslav Šatan (6) – Šatan sa v zápase prezentoval nádherným sólom, ktoré však neskončilo gólom, keďže mu v závere akcie skĺzol puk z hokejky. Okrem tohto okamihu však Šatana nebolo príliš vidieť. Tichý zabijak si tak dúfajme odkladá to najlepšie na záver šampionátu.
 
Jozef Stűmpel (6) – Stűmpel bol prínosom predovšetkým na vhadzovaniach, keď vyhral viaceré buly v zlomových momentoch. Občas však rýchlostne zaostával za rýchlymi Nemcami a ani jeho prihrávky neboli také presné ako sme zvyknutí v extralige.  
 
Libor Hudáček (5,5) – Od našej druhej útočnej formácie čakali fanúšikovia určite viac. Hudáčekovi očividne nevyhovovala dôrazná hra lepšie stavaných Nemcov. Z troch duelov, ktoré na turnaji odohral, bol tento určite najhorší.
 
Michel Miklík (6,5) – Tretia útočná formácia našich robila Nemcom obrovské problémy, čo potvrdzujú jej dva strelené góly. Miklík sa tlačil do zakončenia, mal prehľad o hre a stál na začiatku našej druhej gólovej akcie.
 
Roman Kukumberg (6,5) – Kukumberg patril predovšetkým v tretej tretine medzi najlepších hráčov. Súper si s ním nedokázal dať rady, jediným mínusom boli len vhadzovania – vyhral len šesť buly zo 16 (37,50%).
 
Tomáš Záborský (7) – Dlho sa zdalo, že Slovákom chýba rýdzi kanonier, ktorý by v dôležitých okamihoch zápasu vzal zodpovednosť na seba. Práve Záborský sa napokon ukázal ako typ strelca, ktorý to dokáže. Dvomi gólmi otočil nepriaznivý stav 1:2 v náš prospech a na svojom konte má po troch zápasoch už tri góly.
 
Martin Bartek (6,5) – Skúsený útočník podal opäť dobrý bojovný výkon, no chcelo by to gól, ktorý by ho ako kanoniera nakopol.
 
Peter Őlvecký (7) – Nebyť nášho štvrtého útoku, ktorý v hernom útlme počas prvej tretiny prevzal zodpovednosť, možno by sme dnes nebodovali. Najväčší podiel mal na tom práve Őlvecký, ktorý žiaril na buly s úspešnosťou 61,11%. Okrem toho si vypracoval viacero veľmi dobrých príležitostí a hoci neskóroval nakopol celý tím k zlepšenému výkonu.
 
Tomáš Surový (6,5) – Podobne ako Olvecký aj Surový mal viacero veľkých príležitosti, no uňho sa ukázalo, že nie je takým chladnokrvným zakončovateľom ako napríklad Záborsky. Treba ho ale oceniť za príkladnú bojovnosť.
 
Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
 
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon