Main Content

KOMENTÁR: Slováci sa presvedčili, že sú lepší!

pondelok, 6. máj 2013 19:43 | Autor: Martin Gregor

KOMENTÁR: Slováci sa presvedčili, že sú lepší!
KOMENTÁR: Slováci sa presvedčili, že sú lepší! | zdroj: foto TASR

Slovenskí hokejisti spravili dnes významný krok na ceste do vytúženého štvrťfinále. Zdolali sme nepríjemných Nemcov, ktorí predtým poriadne potrápili favoritov skupiny Fínov a Rusov.

Začali sme katastrofálne. Kto zápas sledoval bilo mu to do očí. Slováci nekorčuľovali, zlyhávala im základná kombinácia. Akoby ostali zaskočení nasadením Nemcov, ktorí si na nás očividne verili. Buďme preto vďační, že sme v prvej tretine inkasovali len raz.
 
Vujtek musel zvýšiť v kabíne hlas, čo sa stalo na MS vrátane minuloročného šampionátu zrejme prvýkrát. Očividne to zabralo, lebo chlapci zdvihli hlavy a od úvodu druhej tretiny vykorčuľoval na ľad Hartwall arény kompletne iný tím. Skvelá ukážka trénerského majstrovstva.

Konečne sme našli kanoniera
. Tomáš Záborsky si naplánoval formu priam ideálne, keď v príprave strelecky mlčal, no dnes otočil dvoma zásahmi skóre so súperom, ktorý nás zdolal v troch predchádzajúcich vrcholových zápasoch. Je ale potrebné, aby sa k nemu pridali ďalší hráči, najmä slabšiu produktivitu Radivojeviča a Kopeckého cítiť. Šatana nebudeme rozoberať, lebo vieme, že ten si góly tradične odkladá až na záver turnaja.  

Tomuto mužstvu nechýba tímový duch
, lebo dnes sme nevyhrali preto, že máme oveľa kvalitnejší káder ako náš súper (ako tomu mohlo byť pred pár rokmi, keď sme mali desiatky hráčov v NHL). Ak budeme k sebe úprimní rozdiel v úrovni hráčov na oboch stranách nebol vôbec veľký. Bolo to víťazstvo morálky. Naši reprezentanti sa sami medzi sebou presvedčili, že sú lepší, a dokázali to aj na ľade. Treba v tom pokračovať, lebo takto sa dá uspieť aj proti zvučnejším súperom!