Main Content

Hrdina Záborský: Nebol to vydarený zápas!

pondelok, 6. máj 2013 20:05 | Autor: TASR

Hrdina Záborský: Nebol to vydarený zápas!
Hrdina Záborský: Nebol to vydarený zápas! | zdroj: TASR

Helsinki 6. mája (TASR) - Slovenskí hokejisti zvládli jeden z kľúčových zápasov v boji o postup do štvrťfinále a tak aj za splneným svojho cieľa na 77. majstrovstvách sveta vo Švédsku a Fínsku. Pod výhru 3:2 nad Nemeckom sa výraznou mierou podpísal Tomáš Záborský, ktorý dvoma gólmi potvrdil úlohu kanoniera, ale úplne spokojný nebol.

Dvadsaťpäťročný krídelník najprv v 46. minúte vyrovnal na 2:2 a v 53. stanovil konečné skóre duelu. Po troch zápasoch základnej skupiny má na konte štyri body (3+1) a je lídrom kanadského bodovania Slovákov. "Sebavedomie mám dosť vysoké. Pri strelách si verím a som rád, že mi to tam padá," povedal po zápase, ktorý však nechcel označiť za dobrý. "Nepovedal by som, že to bol vydarený zápas. Prvá tretina bola z našej strany naozaj zlá. Treba to zlepšiť, pretože proti iným súperom sa nám to nemusí vyplatiť," uviedol.

Úvodné dejstvo slovenským hráčom skutočne vôbec nevyšlo. Nemci ich pohodlne držali na dištanc a nepustili ani do jednej vyloženej šance, navyše sa už v 5. minúte ujali vedenia: "Hrali veľmi dobre takticky a mali stále troch hráčov vzadu, čiže tam žiadna hrozba prečíslenia nebola. Vedeli si výborne pokryť puk v útočnom pásme, ťažko sa proti tomu hralo. Našťastie sme na nich našli recept a nakoniec sme vyhrali."

Nemecký tréner Pat Cortina v závere duelu odvolal brankára Roba Zeppa a Záborskému, ktorý bol vtedy na ľade, sa naskytla veľká šanca na hetrik. Na gól do prázdnej bránky sa však neulakomil. "Nie, nie. Oni hrali šiesti a my sme boli štyria, tam bolo najdôležitejšie nedostať gól. Tu sa hrá pre tím a tie tri body sú najdôležitejšie," dodal.