Main Content

Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (7.5.)

utorok, 7. máj 2013 00:09 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (7.5.)
Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (7.5.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

CALDER TROPHY: Na Calder Trophy určenú najlepšiemu nováčikovi NHL bola nominovaná trojica Brendan Gallagher (Montreal Canadiens), Brandon Saad (Chicago Blackhawks) a Jonathan Huberdeau (Florida Panthers).

 
WINTER CLASSIC: Po zápasoch Detroit – Toronto a Chicago – Pittsburgh vedenie NHL potvrdilo aj tretí zápas, ktorý sa odohrá pod holým nebom v budúcej sezóne najprestížnejšej hokejovej súťaže. V kalifornskom derby si sily zmerajú Los Angeles Kings a Anaheim Ducks.
 
ANAHEIM: Fínsky bek hrajúci v Anaheime Ducks Toni Lydman má po strete s Justinom Abdelkaderom príznaky otrasu mozgu, keď sa sťažuje na ťažkú migrénu.
 
DETROIT: Za zákrok na Lydmana bol Justin Abdelkader „odmenený“ disciplinárnou komisiou stopkou na nasledujúce dva zápasy svojho tímu.
 
ST. LOUIS: Ruský talent Vladimir Tarasenko je podľa zámorských médií blízko k debutu v play-off NHL. Tarasenkove St. Louis tvorí v play-off dvojicu s Los Angeles. V sérii vyhráva 2:1 na zápasy.
 
OTTAWA: Obranca Patrick Wiercioch nedohral domáce stretnutie proti Montrealu Canadiens, keď zo zápasu odstúpil pre zranenie v hornej časti tela. Termín jeho návratu na ľad nie je známy.
 
SAN JOSE: Do zostavy San Jose Sharks sa po piatich zápasoch vrátil center Scott Gomez, ktorému v hre bránilo bližšie nešpecifikované zranenie.
 
NEW JERSEY & SPARTAK: So zámorím sa lúči forward Matt Anderson, ktorý opúšťa NHL a vracia sa do Európy, kde sa dohodol na novom kontrakte s účastníkom KHL Spartakom Moskva.
 
SPARTAK: Spartak Moskva sa výrazne posilní. Okrem Andersona prichádzajú do tímu aj útočníci Igor Volkov a Alexander Nikulin. V novej sezóne bude dres Moskvy obliekať aj Alexander Nesterov, ktorý prichádza z Avangardu Omsk.
 
SPARTAK & NOVOSIBIRSK: HC Sibir Novosibirsk s určitosťou opúšťa brankár Jeff Glass. Jeho novým pôsobiskom sa stane moskovský Spartak.
 
NOVGOROD: Tím Torpedo Nižnij Novgorod bude v nadchádzajúcej sezóne KHL figurovať vo Východnej konferencii. Torpedo doteraz hralo na západe.
 
JEKATERINBURG: Mužstvo Avtomobilist Jekaterinburg posilní český brankár Jakub Kovář, ktorý momentálne pôsobí v kádri českej reprezentácie na MS 2013.
 
Novinky z MS:
 
RUSKO: Ilja Kovalčuk sa vďaka nedeľňajšiemu hattricku do siete Nemecka stal najlepším strelcom samostatného Ruska na majstrovstvách sveta, keď po nedeľňajšom zápase mu na konte svieti 28 presných zásahov. Útočník New Jersey tak o dva góly predstihol Alexandra Ovečkina.
 
ČESKO: Brankár Ondřej Pavelec bez zdravotných problémov absolvoval pondelkový ranný tréning českej reprezentácie. Všetko tak nasvedčuje tomu, že bude môcť nastúpiť do bojov na MS.
 
ČESKO: Zdravotné problémy neobišli ani gólmana Alexandra Saláka, ktorý odchytal na tohtoročnom šampionáte už svoj druhý zápas so zlomeným palcom na ruke.
 
NEMECKO: Nemeckú reprezentáciu posilní na MS obranca Justin Krueger, ktorý v tejto sezóne pôsobil na farme Caroliny Hurricanes v Charlotte Checkers v AHL. 
 
NÓRSKO: Do zápasu Nórov proti Kanade nezasiahnu Ole-Kristian Tollefsen a Marius Holtet, ktorí boli potrestaní disciplinárnou komisiou za neprimerané zákroky spomínaných hokejistov v súboji s Dánskom.
 
DÁNSKO: Tohtoročný šampionát sa pravdepodobne skončil pre dánskeho forwarda Daniela Nielsena, ktorého v nedeľu tvrdo narazil spomínaný Marius Holtet. Pri nešetrnom zákroku si Nielsen poranil rameno.